U nedelju igraju i odbojkaši!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.09.2023.
18:55
Izvor: Beta

Kakav će to sportski dan da bude - i košarkaši, i fudbaleri, odbojkaši, a još ako i Novak prođe u finale...

EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI
EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI

Povezane vesti

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Uroš Kovačević rekao je danas da je ekipa na vrhunskom nivou odigrala grupnu fazu, kao i da se nada da će biti spreman za eventualno četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Igrali smo stvarno na vrhunskom nivou, protiv Italije smo izgubili (0:3) što je da kažem i očekivano, igramo na njihovom terenu, oni su svetski i evropski šampioni. Oni su u odličnoj formi i demonstrirali su to protiv nas. Mi smo igrali sve druge utakmice na vrhunskom nivou i nadam se da ćemo ovako nastaviti u osmini i četvrtfinalu. Siguran sam da za četvrtfinale treba najbolja moguća igra", rekao je Kovačević, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije igraju u nedelju u Bariju protiv Češke, utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

U slučaju pobede Srbija bi u četvrtfinalu igrala sa boljim iz meča u kojem se sastaju Poljska i Belgija.

Kovačević je dodao da je stanje sa njegovom povredom iz dana u dan sve bolje.

"Ja stvarno mislim da mogu da pomognem u narednim utakmicama. Dajemo sve od sebe da se što pre oporavim. Neka minorna i glupa povreda koja se retko kome desi, ali eto meni se to desilo. U suštini ništa nije strašno, ali me bol sprečava da igram. Ako bude bilo potrebe ići ćemo i preko bola u mogućem četvrtfinalu", istakao je on.

Odbojkaš Aleksandar Atanasijević rekao je da je prvobitni cilj bio zauzimanje bar drugog mesta u grupnoj fazi, kao i da sada slede najvažniji mečevi.

"Ono što je dobro je da smo imali priliku da vidimo gde smo ukoliko želimo da se borimo za neki visok plasman. Sada slede najvažniji mečevi, to su osmina finala i nadamo se četvrtfinale", dodao je on.

Atanasijević je istakao da igrači dobro poznaju Češku, koju su pobedili u dva prijateljska meča u Beogradu, ali da moraju biti oprezni pošto je ta reprezentacija na prošlom Evropskom prvenstvu u osmini finala eliminisala Francusku, aktuelnog olimpijskog prvaka.

"Jednostavno nemaju šta da izgube, odigraće najbolju odbojku potpuno rasterećeni. Na nama je da se spremimo što bolje za taj meč, imamo dovoljno vremena još više od 48 sati pred nokaut fazu i siguran sam da ćemo igrati sve bolje i bolje kako turnir odmiče", rekao je Atanasijević i dodao da se nada da će Srbija u kasnijoj fazi napraviti najveće iznenađenje na turniru.

Utakmica između Srbije i Češke igra se u nedelju od 18.00.

Ne propustite