Vreme je za osvetu, vreme je za polufinale! (17.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.10.2015.
11:47
Izvor: Sportske.net

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije sastaće se danas sa selekcijom Francuske u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva. U meču koji predstavlja reprizu finala Svetske lige "Orlovi" će dobiti priliku da se osvete "Trikolorima" za poraz i overe plasman m

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Nakon dve pobede i poraza koje su srpski odbojkaši zabeležili u grupnoj fazi Evropskog prvenstva "Orlovi" su u utorak morali da razigravaju za plasman u četvrtfinale.

Tek nakon 128 minuta igre Srbija je savladala Estoniju a plasman u četvrtfinale overen je posle velikog preokreta jer je protivnik imao dva seta prednosti.

Naredni rival izabranika Nikole Grbića biće reprezentacija Francuske, osvajač Svetske lige, tim koji je baš protiv Srbije stigao do titule u pomenutom takmičenju.

Današnji četvrtfinalni okršaj selekcija Srbije i Francuske tako će predstavljati rimejk finala Svetske lige u Rio de Žaneiru koje su "Trikolori" dobili rezultatom 3:0 (25:23, 25:21, 25:19) i time zadužili naš nacionalni tim.

Ne treba zaboraviti da je Francuska dvostruki dužnik "Orlova" jer je pre godinu dana u drugoj rundi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Poljskoj takođe savladala Srbiju, s tim što je tada naša selekcija uspela da osvoji jedan set.

Preostale četvrtfinalne parove čine:
Bugarska - Nemačka
Poljska - Slovenija
Rusija - Italija

Dodajmo još i to da će Srbija u slučaju trijumfa nad selekcijom Francuske u polufinalu igrati protiv pobednika meča Bugarska - Nemačka.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1988
Wednesday, 14.10.2015
17:49

Bice ovo tezak mec, al imamo kvalitetu sigurno. nIdemo Srbijo, ja ne smijem gledat. :D