Zlatne odbojkašice na prijemu kod predsednika Srbije

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 17.10.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Najavljeno da će do 2025. godine biti dovršen Nacionalni odbojkaški centar.

EPA-EFE/SANDER KONING
EPA-EFE/SANDER KONING

Povezane vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je danas prijem za članice ženske odbojkaške reprezentacije koje su osvojile zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i najavio da će država još u toku dana uplatiti novac koji im po pravilniku pripada za taj uspeh.

Vlada Srbije donela je odluku da sve odbojkašice i selektor dobiju po 30.000 evra za svetsku titulu.

"Čestitam vam na najboljem sportskom rezultatu koji je jedan timski sport ikada napravio. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta za redom osvajao olimpijske medalje, tri puta na evropskom i dva puta na svetskom prvenstvu. Prosto nema takvih kolektiva u Srbiji u istoriji", rekao je Vučić na prijemu.

Vučić je rekao da su i košarkaši i košarkašice i vaterpolisti imali ogromne uspehe i da su ih ljudi slavili sa razlogom ali da su upravo odbojkašice donele najviše radosti i uspeha.

"Neverovatno je igrati svaku utakmicu na pobedu, pobediti dva velika protivnika - Poljsku i Ameriku... To je fascinantan rezultat i ogromna mentalna snaga i fizička pripremljenost", rekao je on.

Predsednik je najavio da će do 2025. godine biti dovršen Nacionalni odbojkaški centar a da će do kraja godine biti uplaćeno 180 miliona dinara iz budžeta za razvoj tog sporta.

On je naveo da će novac biti raspodeljen u prvoj i drugoj muškoj i ženskoj ligi, kako bi što više klubova videlo brigu države za taj sport.

Vučić je ocenio da je šteta što utakmice Svetskog prvenstva u odbojci nisu prenošene na Javnom servisu ali je naveo da je i tako čitava nacija bila uz odbojkašice.

Prema njegovim rečima, osim novca koji je obezbedila država, odbojkašice će moći da raspodele i sredstva koja će stići od banke Poštanska štedionica i od kineske kompanije Ziđin, ali nije želeo da kaže o kolikim sredstvima je reč.

"Kada bi mogli da donesete zlato sa Olimpijskih igara u Parizu, onda bi bili presrećni i niko više ne bi ponovio vaš uspeh", rekao je on.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Tijana Bošković je zahvalila u ime ekipe na pomoći i rekla da je svima bila velika čast da igraju za svoju zemlju.

"Podrška nam je značila i daćemo sve od sebe da se sa medaljama vratimo i sa narednih takmičenja", rekla je ona i predsedniku uručila dres reprezentacije sa potpisima igračica.

Ne propustite