Aco Petrović: ''Kao i obično, ne slažem se sa Pešićem oko Amerikanaca''

Autor: Darko Mitrović
petak 26.07.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Koji ''drim tim'' je jači?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Olimpijske igre su večeras i zvanično otvorene, a jedno od najzanimljivijih takmičenja na olimpijskom turniru biće košarkaško.

Amerikanci su došli u Pariz sa veoma jakim sastavom, a selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je nedavno izneo svoju procenu da je današnji američki tim jači čak i od onog ''originalnog drim tima'' iz 1992. godine sa Olimpijskih igara u Barseloni.

Tu Pešićevu izjavu je, pored ostalog, u intervjuu za zagrebačke ''Sportske novosti'' prokomentarisao i aktuelni selektor Brazila, hrvatski trener Aleksandar Petrović. U jednom delu se slaže sa Pešićem.

''Mogu se složiti s Pešićem u oceni da je ispred nas najjači turnir u istoriji. Kad smo kod Barselone, tamo su u fokusu bile tri, četiri reprezentacije, uz SAD koji je bio nedodirljiv. A sad govorimo o samo jednoj ili dve reprezentacije koje će teško u nekom scenariju u zonu medalja. 

Šta uopšte reći za onu grupu u kojoj su Kanada, Australija, Španija i Grčka, a tu jedna Španija možda i najslabije kotira? Uz SAD, sada pet, šest reprezentacija ozbiljno razmišlja o medalji, svako mašta o plasmanu u četvrtfinale, sigurni kako za to imaju dobre šanse'', rekao je Petrović.

A onda, deo u kom se ne slaže sa srpskim selektorom... 

''Kao i obično, ne slažem s Pešićem u oceni kvaliteta reprezentacije SAD. Bez obzira na to što je ovaj SAD sastavljen od najboljih igrača koje imaju, teško se to može uporediti s ‘92. Odmah ću ponuditi i argument. 

Tada je SAD, i na pripremama i na turniru, pobeđivao svoje protivnike s preko 40 poena više u proseku. Sada smo videli da se ovaj SAD jedva provukao protiv Južnog Sudana, na jednu, dve lopte je dobio Nemce. Možda sam malo retro, ali ništa se ne može usporediti s originalnim drim timom'', smatra Petrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke