Aleksandra Perišić: "Balkon? Noge će mi se odseći..." Mikec: "Pre hica sam znao da je zlato!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 12.08.2024.
14:01
Izvor: Sportske.net

Doček je večeras od 20 časova u Beogradu.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Nakon vaterpolista, srpskoj javnosti obratili su se i Aleksandra Perišić, osvajačica srebra u tekvondou, a nakon nje i Davor Mikec koji je zajedno sa Zoranom Arunović osvojio zlatnu medalju u streljaštvu.

"Nadali smo se da ćemo se vratiti nasmejani i evo, nasmejani smo. Veliko iskustvo. Bila sam fokusirana na taj svoj dan i mečeve. Nisam provodila vreme sa poznatim sportistima, ali kada se završilo htela sam da vidim vaterpoliste i košarkaše. Sada ide doček, mislim da će mi se noge odseći... Nadam se da sam pomogla deci da se bavie ovim sportom. Nisam još uvek svesna veličine ove medalje. Ovo nije kraj, idemo dalje", rekla je Aleksandra Perišić, dok je njen trener Petra Butala Kovačić istakla da je suđenje bilo "čudno".

"Verovali smo da Aleksandra može da nas obraduje i osvoji zlato. Tu je sa srebrom. Suđenje? Bilo je čudno, Mađarica koja je osvojila zlato bila je i najveće iznenađenje turnira", rekla je ona.

Za razliku od Zorane Arunović koja se vratila u Beograd, Damir Mikec je ostao u Parizu do kraja Olimpijskih igara.

"Hvala svima na podršci. Igre su završene jer sam se ja sada zaista vratio iz Pariza. Nismo imali to u Tokiju zbog korone, sada smo bili daleko od Pariza, pa sam zato ostao nekoliko dana posle. Hteo sam da ostanem i da ih bodrim,  osetim atmosferu Pariza i Olimpijski igara. Počastvovan sam što sam nosio zastavu na zatvaranju Igara, još uvek nemam taj osećaj da uz moje ide da sam osvajač zlatne medalje", rekao je Mikec, koji potom istakao žaljenje što nije briljirao i u singlu.

"Bilo je naporno zbog novih izmišljenih pravila. Finale je bilo sutradan, to nikada nije bilo u streljaštvu. Neko se adaptirao, neko ne. Ja se nisam snašao. Uveren sam da bi bila druga priča da je finale bilo istog dana. Imao sam jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri tokom kvalifikacija. Onda toliko nezadovoljstva posle finala jer nisam bio konkurentan, a onda na sve to je odmah dan kasnije bio miks sa Zoranom. Rekli smo da ništa nije gotovo, razmišljali smo pozitivno. Jedno drugo smo podigli. Tu je bila i Sonja Vasić koja nam je dala vetar u leđa".

Poslednji hitac?

"Ne možeš u streljaštvu da izbaciš emocije, da slomiš reket ili da se izdereš. Moraš da stojiš mirno, a puls da ne pričam... Prija mi da ne čujem ni rezultat, ni ništa... Srce mi je iskočilo kada sam na kraju video i da se isplatio rad koji je bio prethodnih deset godina. Taj poslednji hitac neću zaboraviti. Srce nenormalno lupa. Imam tehniku smirivanja, tri puta sam tu tehniku iskoristio. Pre nego što sam podigao pištolj znao sam da će biti savršen hitac", rekao je Damir Mikec.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke