Alkaraz Špancima obećao zlato, a sada mu stiže i najveće pojačanje pred finale sa Novakom!

Autor: Darko Mitrović
petak 02.08.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Mladi Španac pun samopouzdanja posle dve uzastopne grend slem titule.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Dva najveća favorita u borbi za olimpijsko zlato sastaće se u nedelju od 14 časova u finalu teniskog olimpijskog turnira u Parizu - naš Novak Đoković protiv Španca Karlosa Alkaraza.

Da su zaista najbolji, pokazali su ubedljivim pobedama sve do finala, bez ijednog izgubljenog seta.

Alkaraz je pogotovo bio ubedljiv u polufinalu, gde je deklasirao Feliksa Ože-Alijasima sa 6:1, 6:1, a posle tog meča je poslao i samouverene poruke u susret finalu sa Novakom Đokovićem.

"Hvala svima koji su došli da me podrže, a hvala i svim Špancima koji me gledaju na TV-u i podržavaju od kuće. Daću im ono što žele, a to je zlato!", poručio je Alkaraz.

Španska ''Marka'' večeras otkriva da Alkarazu u subotu stiže i ''najveće moguće pojačanje'' uoči finala, a to je dolazak njegovog trenera Huan Karlosa Ferera koji nije bio u Parizu prethodnih dana.

''Mursijanac će na tribinama imati podršku svog trenera Huana Karlosa Ferera, koji je uzeo nekoliko slobodnih dana posle osvajanja titule na Vimbldonu.

'Huaki', kako saznaje 'Marka', ove subote putuje u Pariz da bi bio uz bok četvorostrukom velikom šampionu i pomogao mu da se pripremi za veliko finale sa Novakom Đokovićem.

Tokom učešća na Igrama, Alkaraz je imao pomoć Davida Ferera, nacionalnog selektora, i Semjuela Lopeza, trenera Pabla Karenja, koji je  bio na klupi mladića iz El Palmara na turnirima u Majamiju, u Kvinsu i na Otvorenom prvenstvu Australije'', piše Marka''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke