Amerikanci demonstrirali silu, Srbija na ''minus 26'' i 0/2 u Abu Dabiju

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.07.2024.
19:57
Izvor: Sportske.net

Petnaestak minuta je izgledalo da možemo da im pariramo.

2024 Starsport.rs ©
2024 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je i drugi put poražena na mini-turneji u Abu Dabiju, u sklopu priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Naš tim je sinoć poražen od Australije sa 84:73, a večeras je, ponovo bez kapitena Bogdana Bogdanovića, ali i Nikole Milutinova, Srbija doživela težak poraz od Amerikanaca, rezultatom 105:79.

Iako je od samog starta meča Stef Kari zaigrao u svom stilu i počeo da pogađa trojke jednu za drugom, ''orlovi'' su ipak dobro parirali izabranicima selektora Stiva Kera. Videla se energija i velika želja kod naših igrača da se predstave u što boljem svetlu protiv američkog ''drim tima'' i igra ''orlova'' je nekih petnaestak minuta izgledala vrlo pristojno, čak i iznad očekivanja. Ponovo je Petrušev bio raspoložen za igru, imao je i Avramović svoje minijature, uz naravno Nikolu Jokića koji je bio lider našeg tima u odsustvu Bogdanovića.

Prvi kvartal je završen rezultatom 28:28, bila je Srbija ravnopravna i u prvom delu druge četvrtine, ali onda je usledio ''raspad sistema''.

Kari je ponovo ušao u svoju novu seriju, upisao je čak 18 poena u prvih petnaestak minuta, razigrali su se zatim i Edvards, Adebajo, Lebron Džejms, uz mnogo bolju odbranu pre svih na Jokiću, i za nepunih pet minuta Amerikanci su napravili seriju 19:5, za vođstvo od 59:45 na poluvremenu.

Nadali smo se reakciji našeg tima od početka drugog poluvremena, ali su Amerikanci nastavili da igraju svoju igru. Serijom 15:0 Lebron i društvo su počeli treću četvrtinu, poveli sa 71:45 i tu je pitanje pobednika već bilo rešeno, postavljalo se samo pitanje kojom razlikom će Amerikanci dobiti ovaj duel.

Ali, mnogo je važnije ono što će se za jedanaest dana dešavati u Parizu na Olimpijskim igrama, kada će se ove dve selekcije sastati u prvom kolu.

Pre svega je najvažnije da naši ''orlovi'' nastupe u najjačem sastavu, a ako tako bude, verujemo i da će ishod biti mnogo bolji nego večeras.-

Do kraja priprema za OI, Srbija će u ponedeljak igrati protiv Japana, a generalna proba je zakazana za dan kasnije protiv Grčke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke