Amerikanke su stvarno "drim-tim", Srbija gleda ka bronzi!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.08.2021.
08:12
Izvor: Sportske.net

Još jedan poraz naših devojaka od Amerikanki, preostaje nam meč za treće mesto.

OKSrbije/Twitter
OKSrbije/Twitter

Povezane vesti

Potajno smo se nadali da možemo parirati Amerikankama u košarci, ali to danas nije bio slučaj u većini meča. 

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je prvi finalista Olimpijskih igara u Tokiju pošto je savladala reprezentaciju Srbije rezultatom 79:59 (25:12, 16:11, 17:16, 21:20). 

Amerikanke su bolje krenule u meč, povele sa 11:6 nakon nesportske greške, a onda je prednost rasla iz minuta u minut i na kraju prve četvrtine naše rivalke su imale +13. 

Naše lavice su spustile na 9 razlike tokom druge četvrtine (30:21), ali se ispostavilo da je to bila jedina situacija do kraja utakmice da su Amerikanke "popustile", razlika je do kraja meča bila dvocifrena.  

Početak drugog poluvremena takođe nije bio dobar, serija od 6:0 Amerikanki već na startu za +24, ali su i naše košarkašice do kraja treće deonice imale jednu dobru seriju i vratile su se na veoma pristojnu razliku od -14, nakon trojke Ivon Anderson i poena Butulije iz kontre. 

Već nakon par minuta poslednje četvrtine bilo je jasno da Srbija tone i da nemamo šansu za finale, što je imalo i svojih prednosti jer je Marina Maljković već mogla da priprema ekipu za utakmicu za treće mesto. 

Ivon Anderson je bila najefikasnija u Srbiji sa 15 poena, Škorić je imala 9, Dajana Butulija 8. Potpuno su zaustavljene Sonja Vasić (4p, 3sk, 3as), Ana Dabović (0p, 4ask, 1as) i Jelena Bruks (5p, 1sk). Kod pobednica Griner 15 poena i 12 skokova, Grej 14 poena, Stjuart 12 poena i 10 skokova. 

Srbija će igrati za treće mesto protiv poraženog iz duela Japan-Francuska. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke