Argentinci uputili žalbu prema FIFA zbog skandala na OI

Autor: Mladen Heleta
petak 26.07.2024.
01:00
Izvor: Sportske.net

Očekivano.

AP Photo/Silvia Izquierdo
AP Photo/Silvia Izquierdo

Povezane vesti

Fudbalski savez Argentine i selektor Havijer Maskerano ocenili su danas da je meč te reprezentacije sa Marokom na Olimpijskim igrama okončan na skandalozan način, zbog čega su uložili formalnu žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji - FIFA.

Meč na startu Olimpijskih igara prekinut je u 16. minutu nadoknade drugog poluvremena, kada su navijači Maroka utrčali na teren i bacali flaše u znak protesta zbog toga što je Argentina tada došla do izjednačenja.

Prekid je trajao gotovo dva sata, a kada je meč nastavljen, VAR je poništio gol Argentine, čime je Maroko došao do pobede 2:1 u prvom kolu.

Maskerano smatra da je sve što se desilo na meču odigranom u Sent Etjenu - skandal.

"Ovo nije turnir u kraju, ovo su Olimpijske igre", kazao je selektor Argentine.

Organizatori Igara su naveli da pokušavaju da utvrde uzrok incidenta, kao i adekvatne naredne korake, dok je Fudbalski savez Argentine saopštio da su uputili žalbu na adresu FIFA, kao i da će uraditi "sve što je potrebno" da zaštite svoje igrače.

"To što smo morali da čekamo skoro dva sata u svlačionici, nakon što su navijači Maroka ušli na teren, nasilje koje je doživela delegacija Argentine, ponovno zagrevanje naših fudbalera kako bi nastavili meč koji je morao da bude prekinut od strane sudije, zaista su stvari koje nemaju smisla i koje su u suprotnosti sa svim pravilima", naveli su iz saveza.

Defanzivac Maroka Ašraf Hakimi napisao je na mreži "X" da žali zbog ponašanja pojedinih navijača na meču.

"Narušili su imidž naših vernih navijača. Takvom ponašanju nema mesta u fudbalu", naveo je Hakimi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke