Basketaši stigli u Beograd, Bulut najveća enigma

Autor: Aleksandar Golubović
petak 30.07.2021.
12:54
Izvor: Sportske.net

Najbolji igrač otputovao u SAD.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije u basketu "3 na 3" sleteli su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" gde je priređena konferencija za novinare na kojoj su izneli utiske nakon osvojene bronze, a tema je bilo i odsustvo najboljeg igrača Dušana Domovića Buluta, koji se vratio u SAD.

Prvi se okupljenim novinarima obratio selektor Goran Vojkić, istakavši da naši momci zaslužili finale, a ujedno ostavivši neizvesnost po pitanju dalje Bulutovereprezentativne karijere.

"Zaslužili smo finale protiv Letonaca, ali jedna utakmica loše odigrana nas je delila od toga. Zahvalio bih se KSS-u i hvala svima na lepom dočeku", rekao je Vojkić, a nedugo zatim prešao i na Buluta.

"Ono što se Buluta tiče, otišao je u Ameriku, ali što se reprezentacije tiče, zatvorio je ciklus. Od prvog takmičenja 2012. uzeo je zlato, a sada je na OI zatvorio priču. Ima 35. godina, mislim da od basketa odustati neće, ali videćemo da li će biti spreman za nas", naveo je on.

Dejan Majstorović je priznao da mu i dalje nije jasno kako Srbija nije uspela da dođe do finala.

"Otišli smo sa ciljem da uzmemo zlato. To polufinale koje nismo izgubili u životu. Mozgao sam u avionu, ali nisam došao do rešenja. Nismo bili bolji ni u jednom segmentu od njih. Na kraju smo uspeli da osvojimo bronzu, što mislim da je veliki uspeh", rekao je on dodajući da je ovo najznačajnija medalja do sad. 

"Ovo je deseta jubilarna, očekivali smo da bude zlato. Način na koji smo igrali ubedio nas je da ćemo igrati finale".

Mihajlo Vasić se najpre zahvalio svima na podršci.

"Početak je bio težak dok nismo ušli u ritam, a onda je išlo sve dobro do polufinala. Ništa nije funkcionisalo ni ofanzivno ni defanzivno, ali pokazali smo karakter u borbi za treće mesto", rekao je on.

Aleksandar Ratkov je ubeđen da srpski basket neće ostati bez budućnosti nakon uspeha našeg tima u Tokiju.

"Utisci su odlični, zadovoljan sam bronzom. Svi smo ciljali finale, ali mislim da smo uradili veliki posao. Ne bih hteo da zaboravim sve koji su bili uz nas. Na nada je da radimo dalje i napravimo korak-dva napred u Parizu. Nadam se da smo podstakli neke nove šampione i jednog dana nas zamene", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke