Bruno Kaboklo demontirao Japan, Brazilci žive olimpijski san čekajući Srbiju!

Autor: Ivan Cvetković
petak 02.08.2024.
12:47
Izvor: Sportske.net

"Karioke" zadržale nadu u plasman u narednu rundu olimpijskog turnira.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Brazila savladala je selekciju Japana rezultatom 102:84 (20:31, 24:24, 29:22, 9:16) u okviru trećeg kola olimpijskog turnira u Lilu.

Izabranici Aca Petrovića opravdali su ulogu favorita i tako ostvarili svoju prvu pobedu na Igrama, što im je omogućilo da se sa trećeg mesta nadaju plasmanu u narednu rundu takmičenja.

"Karioke" su napravile dvocifrenu razliku već u prvoj četvrtini, da bi nakon izjednačene druge, u trećoj Japan uspeo da smanji zaostatak i meč uvede u neizvestan početka poslednje deonice u koju je Brazil ušao sa samo jednim poenom prednosti.

Usledio je veliki povratak Brazila koji je na kraju na krilima fantastičnog Bruna Kabokla ostvario i visoku pobedu.

Košarkaš Partizana zablistao je u Lilu sa 33 poena i 17 skokova, pa je u Benitea (19 poena) i Uertasa (13 poena, osam asistencija) bio najzaslužniji za trijumf Brazila.

Košarkaš Crvene zvezde Jago postigao je sedam poena uz po četiri uhvaćene lopte i asistencije.

Japanu nisu bili dovoljni ni raspoloženi Hokinson sa 26 poena i 10 skokova, kao ni Kavamura sa 21 poenom i 10 asistencija.

Brazil će se sada uzdati i u Srbiju koju čeka susret sa Južnim Sudanom, a ukoliko "orlovi" opravdaju ulogu favorita, u narednu fazu takmičenja idu i "Karioke"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke