Da li je Marej uopšte bio na Olimpijskim igrama?

Autor: Mladen Heleta
utorak 06.08.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Katastrofalan nastup NBA zvezde.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

I dok Nikola Jokić blista u dresu Srbije na Olimpijskim igrama i predvodiće je u borbama za medalje, njegov saigrač iz Denver Nagetsa i druga zvezda tog tima Džamal Marej je blago rečeno odigrao katastrofalan turnir u Lilu i Parizu.

Njegovi Kanađani su večeras ispali u četvrtfinalu, pošto su izgubili od domaće Francuske sa 82:73, prethodno su u grupi A upisali sva tri trijumfa protiv Grčke, Australije i Španije, ali i na tim mečevima je izostao doprinos čoveka koji je pre nešto više od godinu dana vodio Denver do NBA titule, zajedno sa Jokićem.

Da li nije "kliknuo" sa Šajom Gildžesom Aleksanderom, pošto su previše slični košarkaši ili nije mogao da prihvati ulogu "šestog igrača", to je već pitanje za ljude koji su zaduženi za funkcionisanje kanadske selekcije...

Elem, na četiri utakmice na turniru je imao prosek od šest poena, tri skoka i 3,8 asistencija. Pogodio je samo dve trojke iz 14 pokušaja (14.3%), dok je za dva šutirao 7/17.

O njegovoj lošoj igri svedoči i + / - količnik, koji je u proseku -23. 

To znači da je Kanađani sa njim na terenu obično bili u velikom zaostatku, odnosno, ukoliko su vodili, padala im je prednost.

Večeras je Francuzima ubacio svega sedam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke