Danas nije naš dan, Novak i Nina će se boriti za bronzu

Autor: Sportske Net
petak 30.07.2021.
14:54
Izvor: Sportske.net

Propuštena set lopta i poraz našeg para.

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Srpski par u miks dublu Novak Đoković i Nina Stojanović nisu uspeli da se plasiraju finale Olimpijskih igara, pošto su od njih bili bolji Vesnina i Karacev 2:0 (7:6, 7:5). 

Prvi set je tekao prilično neizvesno. Iako je ruski par oduzeo servis Nini i Novaku u trećem gemu, srpski tandem im je već u narednom uzvratio. Imali su naši teniseri čak i set loptu, ali je nisu iskoristili. Štaviše, Rusi su slavili u taj-brejku 7:4. 

Posle dugog i teškog prvog seta koji je pripao ruskom teniseru i njegovoj partnerki, drugi je protekao u prilično sličnom maniru.  

Novak i Nina startovali su brejkom i poveli 2:0 odmah na početku. Održavali su prednost od jednog brejka sve do osmog seta, kada su Karacev i Vesnina vratili brejk i izjednačili na 4:4, da bi potom poveli 6:5. Nina je servira za taj-brejk, ali nije uspela da sačuva servis, pa je ruski tandem slavio posle skoro dva sata igre. 

Novaka u subotu očekuje težak program i dva meča. On ćese od 15 sati boriti z bronzu protiv Karenja Buste, dok će sa Ninom pokušati isto posle finala ženskog dubla, koje je na programu od 8 sati na terenu jedan. Njima će protivnici biti australijski par Ešli Barti i Džon Pirs. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke