Dejan Udovičić: "Ne zanima me šta je bilo pre 16 godina, vi novinari kao da hoćete da me posvađate sa mojom Srbijom"

Autor: Nemanja Janošev
petak 09.08.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Selektor Amerikanaca čestitao Srbiji.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Selektor vaterpolista Sjedinjenih Američkih Država Dejan Udovičić kazao je da je Srbija zasluženo pobedila njegov tim i plasirala se u finale Olimpijskih igara.

Nekadašnji selektor naše zemlje koji je godinama na klupi Amerikanaca upitan je o utakmici pre 16 godina kada su Amerikanci bili bolji od "delfina".

"Prvo da kažem, to šta je bilo pre 16 godina me ne zanima. Vi se bavite time, ja se time ne bavim. Hoću da čestitam srpskoj ekipi, da im poželim sve najbolje u finalu. Zasluženo su pobedili, očekivali smo sve što se desilo i pripremali se za to", rekao je u izjavi za RTS momentalno posle meča.

Zatim je usledila konferencija za medije gde je sipao hvalospeve o igračima iz svoje zemlje.

"Hoću da čestitam Urošu i igračima na finalu, zasluženo je. Desilo se šta smo predvideli, imali smo dobar plan i poštovali ga, sve sem igre sa igračem više. Izbacili smo Mandića iz igre, ali je Srbija pokazala da nije samo Mandić".

Njemu nije bio jasan narativ srpskih novinara prema njemu.

"Znali smo da će igrati na više isključenja, platili smo cenu. Ogroman uspeh za Srbiju i mislim da je glupo iz ove pozicije da pričam, a kao da vi novinari hoćete da me posvađate sa mojom Srbijom. Ja radim ovde pošteno kao što sam i u Srbiji".

Sada preostaje borba za bronzu.

"Ranđelović je rekao da su rintali dva meseca, mi smo svi rintali. Žao mi je mojih momaka i mi smo došli po medalju. Uz pun respekt, nadali smo se i mi finalu. Statistički smo bili bolji u svemu sem u tom igraču manje. Mi moramo da se skupimo i osvojimo bronzu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke