Đoković ide ka olimpijskom zlatu, Kepfer samo prolazna stanica!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 31.07.2024.
13:46
Izvor: Sportske.net

Srbin među osam najboljih.

EPA-EFE/DANIEL IRUNGU
EPA-EFE/DANIEL IRUNGU

Povezane vesti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu.

On je sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3, savladao Nemca Dominika Kepfera.

Imao je Srbin problema sa rivalom u prvom setu, već u drugo razlika u klasi bila je evidentna, pa je Đoković bez većih problema prošao dalje.

Rival u četvrtfinalu biće u Grk Stefanos Cicipas. On je u svom meču osmine finala bio bolji od Argentinca Sebastijana Baeza.

Pokušavao je Đoković da u prvom gemu na svoj servis uhvati prvi ritam, a dva uzastopna asa omogućila su mu da povede sa 1:0. Kepfer je takođe bio siguran na startu i izjednačio.

Do prve dve brejk prilike Đoković je došao u četvrtom gemu, nakon što je Nemac nekontrolisano izbcio smeč u aut. Srbin nije iskoristio, prvu, ali jeste drugu izvanrednim drop-šotom za vođstvo od 3:1.

Međutim, već u narednom gemu kao da je srpskom teniseru malo pala koncentracija. Odigrao je Đoković nekoliko slabijih poena, što je Kepfer iskoristio i momentalno vratio brejk zaostatka, a posle dobrih servisa izjednačio na 3:3.

Usledila je potpuno izjdnačena igra na sredini prvog seta. Đoković je u završnici imao vođstvo od 5:4, ali je na servisu bio Kepfer, koji je bez velikih problema ponovo izjednačio.

Lako je Đoković osvojio naredni gem bez izgubljenog poena, a onda imao 0-30, Kepfer je vezao dva osvojena poena, ali je onda katastrofalno odigrao drop-ššot  i omogućio našem teniseru set loptu, koju je najbolji teniser svih vremena iskoristio i poveo sa 1:0.

Demoralisao je izgubljeni set 70. na svetu Kepfera, dok je Đoković još agresinvije zaigrao na startu drugog. Odmah je Srbin došao do brejka, poveo sa 2:0, a onda ga i potvrdio. Tako je srpski teniser bio u velikoj seriji od pet uzastopno osvojenih gemova i vodio sa ubedljivih 3:0.

U tom trenutku Kepfer je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa jagodicama na prstima, ukazan mu je tretman, pa je meč nastavljen, a Nemac u narednom gemu konačno osvojio gem i prekinuo Đokovićevu furioznu seriju.

Nije to omelo našeg igrača da autoritativno osvoji naredni gem, povede sa 4:1 i dodatno se približi plasmanu u četvrtfinale. 

Ostao je Srbin na visini zadatka i ušao među osam najboljih u Parizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke