Đoković je uspeo, pohvale već stižu! Organizatori reagovali na Novakov apel

Autor: Nemanja Janošev
sreda 28.07.2021.
15:33
Izvor: Sportske.net

Pritisak je urodio plodom.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u više navrata apelovao je organizatorima turnira da promene raspored igranja turnira na Olimpijskim igrama usled velikih vrućina u Tokiju.

Nekoliko puta, Novak je, kao najuticajniji teniser na OI, bio najglasniji u nameri da se termini izmene i igraju u kasnijim satima ne bi li bilo iole prijatnije za tenisere i teniserke, pa i ostale aktere meča zbog velikih vrućina. Vlažnost vazduha bila je visoka i teško se dolazilo do daha, a teniseri i teniserke su nekoliko puta menjali opremu tokom mečeva kako bi se osvežili. 

I konačno - organizatori su reagovali! Mečevi će se igrati od tri sata popodne, iako i tada vladaju velike toplote, svim učesnicima je ovo dobrodošlo. Organizatori su naveli da je je ova odluka došla posle konsultacija sa teniserima i teniserkama, te sudijama, medicinskim radnicima...

Takođe, kada živa na termometru terena pređe 30.1 stepen celzijusove skale, učesnici će moći da uzmu desetominutnu pauzu.

Zasluge za ovaj potez organizatora, hrvatska teniserka Dona Vekić prepisala je Đokoviću, kojem se zahvalila što uvek brine o teniserima i teniserkama.


Dakle, sutra će program početi od 15 sati, što je 08.00 ujutru po srpskom vremenu. Prethodno je kretao četiri sata ranije!

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke