DOMINACIJA! Nole nemilosrdan prema Nadalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.07.2024.
15:34
Izvor: Sportske.net

Bravo!

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Novak Đoković je rutinski stigao do trećeg kola Olimpijskih igara na teniskom turniru, pošto je u drugom kolu savladao verovatno svog najvećeg protivnika, Rafaela Nadala. Slavio je sa 6:1 i 6:4!

Imao je Novak 40:0 u prvom gemu na svoj servis, ali se Nadal vratio i brzo izjednačio. Ipak, najviše jer je Novak grešio, ali je brzo sve došlo na svoje mesto. 

Videli smo fantastičan poen koji je dobio Nadal u drugom gemu za 30:30, ali je posle još jednog dugog poena Novak imao brejk loptu, da bi posle greške Španca naš teniser poveo sa 2:0! Nekoliko inspirativnih drop-šotova i Novak je lagano poveo sa 3:0 već u narednom gemu, Španac je izgledao prilično nervozno!

I ništa se nije promenilo u dva naredna gema, Nadal je tek sa vremena na vreme znao da podseti na starog Rafu, dok je Novak bio daleko konstantniji i dobio je još jedan gem na servis protivnika, a gem na svoj servis bez problema. 

Nadalu je bilo potrebno 35 minuta da osvoji prvi gem i to uz velike muke, a Novaka to nije omelo i osvojio je prvi set. 

Već na početku drugog brejk Novaka Đokovića, a onda je Nadal morao da aplaudira Srbinu posle spektakularnog poteza, da bi trećim as udarcem Novak stigao do 2:0 u drugom setu. 

Noletove greške su bile baš retke, dok je Nadal imao i duple servis greške, pa je brzo naš teniser stigao i do dve brejk lopte, a očas posla je bilo 4:0. Zbog grešaka koje je pravio Novak, Španac je stigao do svog prvog gema u drugom setu, a odmah je uspeo da zbog Novakovih grešaka stigne i do prvog brejka. Neverovatno je igrao Nadal, koristio je svoje šanse, lopte su mu bile oštrije, ali je i Novak grešio dosta više nego u prvom setu. Stigao je Španac na 4:4, ali je bilo jasno da najbolji teniser svih vremena ne može da ima predug slab period igre. 

Naredni gem je bio veoma bitan, Nole je imao dve brejk lopte, ali je Nadal stigao do izjednačenja. Ipak, petu brejk loptu u ovom gemu Novak koristi nakon fantastično izvedenog drop šota i da povede sa 5:4. U narednom gemu blagi problemi, ali Novak je uspeo da se plasira u naredno kolo. 

U osmini finala Novak će igrati protiv pobednika duela Kepfer - Arnaldi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke