Drama protiv Holandije, Srbija izborila novu pobedu!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.07.2021.
08:54
Izvor: Sportske.net

Drugi meč danas za srpske basketaše i nova pobeda, ali mnogo teže izvojevana.

Screenshot/YouTube/FIBA3x3
Screenshot/YouTube/FIBA3x3

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 ostvarila je i drugu pobedu na startu olimpijskog turnira u Tokiju. Posle ubedljivog trijumfa nad Kinom, naš tim je danas savladao i Holandiju, posle dramatične borbe sa 16:15!

Počelo je odlično, Nestorović je pogodio za 2:0, posle čega je naš tim kontrolisao rezultat. Na polovini meča Srbija je poenima Vasića stigla već do ubedljivih 9:4.

Minut kasnije, Bulut ne pogađa ''zicer'', što Holanđani kažnjavaju i prilaze na 10:7. Međutim, to je bio samo početak krize u igri našeg tima, Holanđani postižu još pet poena u nizu i prelaze u vođstvo od 12:11.

Vasić je nakratko uspeo da prekine tu seriju i izjednači na 12:12, ali onda nova dva poena rivala i Holandija je povela sa 14:12!

Ostala su potom još dva minuta do kraja, Srbija je smanjila na 14:13 i meč je ušao u dramatičan finiš. Domović-Bulut je nedugo zatim pogodio za izjednačenje na 14:14.

Holanđani preko Bekeringa propšuštaju veliku priliku, nije uspeo da zakuca, usledio je tajm-aut posle čega Srbija stiže do vođstva od 15:14.

Na ulasku u poslednji minut, po jedan poen na obe strane, a na 19 sekundi pre kraja naši gube loptu i daju priliku Holanđanima da uzvrate.

Do kraja, Srbija uspeva da se odbrani, Holanđani su pokušali u poslednjoj sekundi da dvojkom dođu do pobede, ali to nije bila izgrađena pozicija i njihovim velikim promašajem se završio ovaj dramatični meč.

Ukupno osam timova se takmiči u grupi, igraće svak sa svakim, a Srbija je na vrhu tabele posle dve pobede. Naš naredni rival biće sutra selekcija Poljske, koja je na startu poražena od Letonije sa 21:14.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke