Drama u Lilu - Janis i Grci sa devet života, ali su Kanađani prejaki!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.07.2024.
23:06
Izvor: Sportske.net

Kanada počela pobedom, čini se da je moglo i ubedljivije.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Kanade u okviru Grupe A Olimpijskih igara, savladali su uporne Grke predvođene Janisom, bilo je 79:86. 

Nekoliko puta tokom utakmice Kanađani su imali dvocifrenu prednost i čekali smo da prelome utakmicu, ali nisu uspeli da to učine, pa smo na kraju gledali dramu. 

Veoma dobra odbrana Kanađana na startu utakmice, zaustavljen je Adetokumbo, ali i plejmejker Kalates na kojem je Bruks odigrao fantastično odbranu.

Apsolutna kontrola utakmice od strane Kanađana, a kada je Gildžes-Aleksander pogodio trojku bilo je 19:7. 

Nikakvo rešenje Grka u odbrani, Kanađani su blistali, a konačno buđenje Evropljana videli smo krajem prve deonice. Dve trojke, potom i zakucavanje Adetokumba za 17:24. 

Janis je izveo čak šest slobodnih bacanja u prvoj deonici, ali je propustio dva da vrati svoj tim na samo -5. Ipak, uspeli su Grci u potpunosti da se vrate, Papanikolau je uspeo da pogodi novu trojku iz ćoška za 22:24. 

Larencakisova trojka na startu druge četvrtine nije podigla Grke, naprotiv, Kanađani su odigrali fantastično drugu deonicu, uspeli da zaustave Janisa i nije bilo mnogo problema sa ostalim igračima koji nisu uspevali da stignu lako do koša. 

Posle trojke Bruksa bilo je i maksimalnih +16, na drugoj strani je po DRUGI put na utakmici Vokap promašio čitav obruč posle šuta za tri poena. 

I opet su Grci pokazali da imaju devet života, Kanađanima je falilo možda i bolje vođenje sa klupe da se odlepe od Grka i da stignu do ozbiljnije razlike. Kostas Papanikolau je zaigrao sjajno i spustio razliku na samo -6 što je bilo daleko bolje od onih -16 sa starta treće deonice. 

Sjajno su Grci počeli poslednju deonicu, imali su više energije od svog protivnika i samo posle tri minuta su imali 68:72. Janis je promašio zicer, a na drugoj strani smo videli trojku Dorta i to iz loše izvedenog napada. I onda prava minijatura Šeja Gildžes-Aleksandera, nekoliko driblinga i izvlačenje za šut za tri poena, pogodak za +10 na 78:68. 

I ponovo su se Grci vratili na -6 posle pogođenih bacanja Vokapa, a posle floutera Toliopulosa bilo je 76:80 na 1:14 do kraja! Nije prošlo ni par sekundi, Vokap krade loptu, Adetokumbo zakucava za -2!

Ipak, nisu imali više snage, indisponirani Džamal Marej je na kraju sa linije za slobodna bacanja rešio pitanje pobednika. 

Janis na kraju 34 poena, Papanikolau je imao 17, svi ostali daleko, daleko manje. U Kanadi Beret 23, Gildžes-Aleksander 21, Bruks 14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke