Džošui bokserska lekcija od "Mačke", imamo novog svetskog prvaka u teškoj kategoriji!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 26.09.2021.
08:48
Izvor: Sportske.net

Britanac dobio baš teške batine na stadionu Totenhema...

AP Photo/Frank Augstein
AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Kraj druge vladavine Entonija Džošue, ako bismo njegova dva boravka na tronu mogli tako nazvati. Britanski bokser je izgubio pojaseve od odličnog Ukrajinca Jusaka na stadionu Totenhema.

Dileme nije bilo, gost je boksovao odlično, taktički nadmudrio svetskog prvaka, sudije su bodova 117:112, 116:112, 115:113 u korist bivšeg kruzer šampiona koji očigledno ima šta da kaže i u kraljevskoj kategoriji. Za britanskog borca ovo je veliki udarac i dovodi sada u pitanje njegovu borbu od 200 miliona funti sa Tajsonom Fjurijem.

Kako rekosmo, bila je to bokserska lekcija, Aleksander Jusak je strašan bokser, neverovatno talentovan, brz, prosto je uništio rivala kombinacijom kretanja, brzih udaraca i razornom levicom. Iako manjeg raspona ruku i naravno niži od rivala, njemu to nije smetalo, borbardovao je nemoćnog šampiona i već u prvom delu borbe napravio veliku prednost. Tako se Jusak pridružio Holifildu kao kralj kruzera koji se domogao pojaseva i u teškoj kategoriji. Džošua je na kraju delovao iscrpljeno i dezorjentisano, zaradio je baš dobre batine, a publika je bila tiha. Ukrajinac je poslao upozorenje pobedom protiv Čisore, u odnosu na vladavinu u kruzeru nabacio je nekoliko kilograma, ali nije izgubio na brzini. 

Jusak ima nadimak "Mačka" baš zbog brzine, 34 godine, London mu je talija, osvojio je na Olimpijskim Igrama zlato u teškoj kategoriji pre devet godina, u Liverpulu pre toga bio prvak Evrope u poluteškoj, a onda dve godined kasnije i prvak sveta u Azerbejdžanu u teškoj kategoriji. 

Momak sa Krima je karijeru u profesionalnom ringu počeo pre osam godina, pod paskom braće Kličko. Prvo je bio interkontinentalni šampion u kruzeru, pa se dokopao WBO pojasa 2016. godine, protiv Gasijeva ujedinio pojaseve i branio titulu pre nego što se odlučio za prelazak u tešku kategoriju. Posle Čeza Viterspuna i bišeg izazivača Čisore, eto u trećoj borbi je ostvario pobedu koja mu je donela pojas. Ukupno 19 borbi, 13 nokauta, sve same pobede. 

Noćas je nakon meča rekao da nije imao nameru da nokautira rivala, iako je mogao, jer su mu treneri rekli da ne rizikuje, pa se držao taktike i na kraju ubedljivo pobedio. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke