"Egonija" Srbije i kraj olimpijskih snova, brutalno prekinut veliki niz odbojkašica!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 06.08.2024.
22:25
Izvor: Sportske.net

Ništa od medalje za naše devojke ove godine.

AP Photo/Dolores Ochoa
AP Photo/Dolores Ochoa

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Italije rezultatom 3:0 u setovima (26:24, 25:20, 25:20) u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Odbojkašice su večeras prekinule niz koji traje praktično od 2015. godine kada se poslednji put dogodilo da nisu uzele neku od medalja na velikim takmičenjima.

A početak nije nagoveštavao tako nešto.

Srbija je posle početne prednosti Italijanki uspela da preuzme vođstvo, raspoložene su bile Uzelac i Bošković, pa su tako izabranice Đovanija Gvidetija sredinom prvog seta imale i pet poena prednosti.

Činilo se tada da će naše odbojkašice uspeti da osvoje prvi deo meča, međutim usledio je veliki pad u igri koji je, u kombinaciji sa razigranima Egonu i Sile, u finišu prvog seta prouzrokovao preokret u korist Italijanki koje su dobile na dva poena razlike.

U tim trenucima činilo se da Gvideti svojim čestim rotacijama "ubija" momentum svoje ekipe, no Srpkinje su drugi set započele još i bolje nego prvi. 

Funkcionisala je i odbrana sve do serije od 4:0 kada je ona postala sve ranjivija, naročito zbog lošeg prijema, a u napadu korektorke nisu imale rešenja za blok rivala.

Italijanke su autoritativno nastavile drugi set u kojem nisu imale problema da zaustave Bošković i Uzelac, dok su brzim poenima uzele set relativno lako.

Slično je bilo i u trećem setu u kojem se igra Srbije u potpunosti raspala, odbojkašice nisu bile ni blizu da zaprete i eventualno produže utakmicu za barem još jedan set, pa je Italija potpuno zasluženo ostvarila trijumf vredan polufinala Olimpijskih igara.

U redovima Srbije, Tijana Bošković upisala je 17 poena, Uzelac i Buša postigle su po šest, a Lozo je meč okončala sa četiri poena.

Italijanke je do pobede predvodila sjajna Paola Egonu sa 16 poena, Far je dodala šest, a Sila pet, dok su po četiri imale Boseti i Antropova.

Selekcija Italije će se u polufinalu olimpijskog turnira sastati sa Turskom koja je bila bolja od Kine.

U drugom polufinalu, Brazil će igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke