Emocije preplavile Tijanu: "Plakala sam više nego posle Amerike"

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 08.08.2021.
08:38
Izvor: Sportske.net

Najzaslužnija za osvajanje bronze.

BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DS
BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DS

Povezane vesti

Najefikasija srpska odbojkašica u pobedi protiv Južne Koreje,koja je Srbiji donala bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, Tijana Bošković istakla je da ovaj trijumf podnela još emotivnije od poraza u polufinalu protiv SAD-a.

Rođena Hercegovka je sa 33 poena bila najefikasnija u pobedi koja je donela Srbiji drugu uzastopnu medalju na najvećoj sportskoj smotri, a posle meča je iskreno priznala.

"Više sam sad plakala nego posle poraza od Amerike. Hvala Bogu od sreće", rekla je Boškovićeva posle meča.

Zatim je iznela utiske posle meča.

"Presrećna sam što smo posle teškog poraza u polufinalu smogli snage da izađemo u ovaj meč. Bile smo jako motivisane da donesemo još jednu medalju jer je velika čast igrati za reprezentaciju, pogotovo na Olimpijskim igrama i drago mi je što smo ovom medaljom oborili taj rekord iz Rija i došli do devet odličja. Velika stvar za sve nas, bez obzira što je bronzana medalja. Svakako da je prva utakmica bila lakša. Naravno da je ulog bio veći u utakmici za bronzanu medalju. Iako smo rezultati lako dobili stvarno nije bilo lako. Videli ste koliko su se branile, koliko smo mi morali da napadamo. Nije bilo lako, emocije su tu uključene", navela je ona.

Prokomentarisala je i zagrljaj sa selektorom Zoranom Terzićem.

""Dobro, on nas grli samo kada osvojimo medalje. Čestitao nam je. Sigurna sam da je i on srećan, jer je ovo ogroman uspeh, jedan od najvećih za našu odbojku", zaključila je Boškovićeva.

Podsetimo, osvajanjem bronze, naš olimpijski tim je stigao do devete medalje ovog leta u Tokiju, čim je oboren rekord od pre pet godina u Riju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke