ESPN tvrdi, košarkaši Srbije uzimaju srebro u Parizu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 20.07.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva analiza renomiranog medija iz SAD.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkašku reprezentaciju Srbije uskoro očekuje takmičenje u okviru Olimpijskih igara u Parizu, a izabranici Svetislava Pešića će u okviru grupe C igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama, Portorikom i Južnim Sudanom.

Renomirani ESPN napravio je analizu predviđanja ko bi mogao do medalje, a novinari američkog medija stavili su Srbiju na drugo mesto, odmah iza SAD.

"Objašnjenje za Srbiju je jednostavno: prošle godine su osvojili srebro na Filipinima, pobedili Kanadu u polufinalu pre nego što su u finalu izgubili od Nemačke sa šest razlike, i to bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić se prošlog leta odmorio posle dugog puta do titule sa Denver Nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju.

Od šest najkvalitetnijih kandidata, Srbija ima najmanje ukupnih minuta u NBA ligi, kako prošle sezone, tako i u karijeri. Ipak, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, a Bogdanović i Vasilije Micić nude kontratežu na spoljnim pozicijama. Srbija je takođe impresionirala pobedom nad Francuskom 79:67 na egzibiciji u Lionu, pre nego što je izgubila u Abu Dabiju od Australije i SAD dok je odmarala ključne igrače u svakoj utakmici", stoji u objašnjenju ovakve prognoze.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama počinje 27. jula i trajaće sve do 11. avgusta. 

Prvi deo takmičenja biće odigran na fudbalskom stadionu Pjer Moro u Lilu, dok je završnica rezervisana za čuvenu parisku dvoranu Bersi.

Nadamo se da će se u francuskoj prestoncii naći i srpski košarkaši.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke