Nilikina "x faktor", Vembi je strašan - Francuska se mučila i pobedila Brazil!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.07.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Veoma zanimljiv meč na startu grupe B.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Francuske na startu grupne faze na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu, savladana je reprezentacija Brazila rezultatom 78:66. 

Ekipa Vensana Kolea je nešto slabije odigrala prvo poluvreme, ali je kasnije iskoristila sav svoj potencijal, posebno Viktora Vembenjame, i slavila je zasluženu pobedu. 

Veliki broj promašaja za tri poena za Francuze u prvoj deonici, iako je većina šuteva bila otvorena, a na drugoj strani su Brazilci imali 3-4 i to je ono što je odnelo prevagu u rtom delu igre. Batum je taj koji je prvi pogodio trojku, potom smo videli i jednu Nilikine, ali je ekipa Aca Petrovića igrala odlično i zasluženo dobila prvu četvrtinu koju je Jago završio u velikom stilu za 23:15. 

Početkom druge deonice posle šuta, totalno nepotrebnog, Vembenjame sa 10 metara, Brazil je dobro odradio napad i otišao na +12 posle čega je Kole morao da traži tajm-aut. 

Ipak, košarkaši Brazila su počeli da greše u napadu, Francuzi su to koristili i prepolovili prednost, posebno dok je Nikilina čuvao Jaga dos Santosa. 

Vembenjama je dominirao i bio ključan u stizanju vođstva Brazila, Batum je trojkom mogao da preokrene rezultat, ali je ostalo 28:30. 

Ipak, fantastični Vembenjama je blistao i odveo Francuze do 39:36 na poluvremenu. 

Kaboklova tri faula su bila najveći problem Petroviću, a trojka Nilikine je odvela Francuze na 44:38. Prednost je rasla, Brazilci nisu lako mogli da stignu do koša svojih protivnika, jasno je bilo da je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi jer je teško bilo verovati da će Brazil izdržati sa visokim procentima šuta iz prvog poluvremena. 

Bilo je i maksimalnih +12 za Francuze na kraju treće četvrtine, ali se onda pojavio fantastični Marselinjo Uertas. Posle poena Benitea sa linije za slobodna bacanja, Brazilci su ponovo bili veoma blizu - 62:58. Ipak, Nilikina je bio "x faktor", pogodio je novu trojku, a posle kontre i pogotka Furnijea bilo je 69:58. Batum je trojkom završio posao na minut i 20 sekundi do kraja kada je odveo svoj tim na 73:63.

Viktor Vembenjama je imao 19 poena, 9 skokova, 4 ukradene lopte i 3 blokade, Batum je dodao takođe 19 poena, sjajni Nilikina je imao 9 poena, ali je fantastičan posao radio u odbrani. 

U Brazilu Mejndl 14, Felisio 12, Uertas 11. Jago je dodao 2, a Kaboklo je bio bez poena. 

U drugom meču grupe B Nemačka je danas savladala Japan

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke