Gladni vuk Novak dominantno počeo poslednji ples, Australijanac od nemoći nudio reket publici

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.07.2024.
15:14
Izvor: Sportske.net

Novak ni u jednom trenutku nije spustio gard pokazujući poštovanje prema nedoraslom rivalu.

EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Olimpijskih igara pošto je ubedljivo savladalo Australijanca Metjua Ebdena 2:0 (6:0, 6:1) posle samo 53 minuta.

Iskusni teniser koji je specijalizovan za dubl konkurenciju i ne igra singl, nije imao apsolutno nikakve šanse protiv Novaka Đokovića čija je dominacija bila potpuna.

Ni u jednom segmentu igre, Ebden nije mogao da pruži otpor svetskom "broju dva" i najvećem svih vremena.

Novak je sjajno riternirao, terao Ebdena nešto više da trči, mada Australijanac nije mogao ništa da pohvata iako je publika u drugom setu bila na njegovoj strani želeći da od meča ipak vidi atrakciju. I sam Ebden se potrudio da bude tako burno reagujući na osvojene poene, a u jednom momentu tokom prvog seta je čak ponudio navijačima svoj reket uz misli: "Ako neko može bolje...".

Najzanimljiviji gem bio je treći u drugom setu kada je Ebden pružio nešto veći otpor, uz nekoliko uzbudljivih razmena, ali ništa što je sprečilo Novaka da dođe i do petog brejka.

Osvojio je Ebden svoj prvi i jedini gem na meču za 4:1, što je znao da proslavi. Očigledno mu je mnogo značilo da makar oseti kako je to poradovati se protiv Novaka Đokovića.

Srpski teniser će u drugom kolu čekati boljeg iz duela Rafael Nadal - Marton Fučovič.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke