Grgić: "Vetar oduvao finale"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.08.2016.
05:05
Izvor: Sportske.net

U streljaštvu i dalje nemamo sreće, nadamo se da će poslužiti u narednim danima...

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Debitant na Olimijskim igrama strelac Dimitrije Grgić je danas u takmičenju malokalibarskim pištoljem osvojio 16. mesto. Od finala su ga delila četiri kruga. Posle nadmetanja kaže:

"Bio je jako težak dan za pucanje. Vetar je mnogo duvao. Borio sam se s njim ceo meč. U jednom periodu u četvrtoj seriji malo mi je pala koncentracija i vetar mi je izbacio par pogodaka daleko od centra. Na kraju, toliko mi je nedostajalo za finale. Ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe, ali na kraju to ipak nije bilo dovoljno za plasman među osam najboljih."

Grgić je u nedelju, u prvom nastupu na OI, ostao „pred vratima“ finala. Osvojio je deveto mesto. Nedostajao mu je samo krug da uđe među osam najboljih i nastavoi borbu za medalje.

"Krivo mi je zbog vazdušnog pištolja. Finale sam izgubio u poslednje dve dijabole, ali to je sport, valjda će sreća sledeći put biti na mojoj strani" – zaključio je Grgić.

Uz Grgića gađao je i Damir Mikec koji je osvojio 18. mesto. U lošim vremenskim uslovima najbolje su se snašli strelci iz Azije. Zlato je odbranio Đongoh Đin (Južna Koreja), ispred  Vijetnamca Ksuana Vina Hoanga i Song Guk Kima (Severna Koreja).

U četvrtak Srbiju će na streljačkim takmičenjima predstavljati  Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke