Gvideti: "Ne možemo da zavisimo samo od Tijane"

Autor: Filip Rodic
nedelja 21.07.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Zlato je glavna ambicija.

Odbojkaski savez Srbije
Odbojkaski savez Srbije

Povezane vesti

Selektor Srbije Đovani Gvideti je u intervjuu za poljske sportske medije govorio o predstojećim Olimpijskim igrama, stanju u ekipi i ambicijama u karijeri.

"Idemo u Pariz i nadamo se da ćemo da osvojimo zlatnu medalju. Znamo da nismo jedina reprezentacija koja gaji istu nadu, jer mnoge dolaze u Francusku sa istom idejom. Očekuje nas izuzetno teško takmičenje, ali naš cilj je poprilično jasan", istakao je Gvideti za "Odbojkašku zonu".

Do medalja je došao sa Nemačkom, Holandijom i Turskom, da li bi zlato sa Srbijom bilo vrhunac nejgovih ambicija?

"U trenerskom poslu nikada niste ispunjeni. Možete da budete ispunjeni samo kada se dan završi ili kada pobedite. Već sutra je prilika za novi izazov. Ukoliko osvojimo zlato na Olimpijskim igrama, trebalo bi to da bude samo novi početak“.

Kratko se osvrnuo i na stanje unutar ekipe na samom kraju priprema, a uoči predstojećih mečeva u preliminarnoj fazi.

"Trenutno smo u solidnoj formi. Uradili smo sve što smo želeli do sada. Što se tiče grupe, izuzetno je teška. Iako Francuska nije vrhunska reprezentacija, sigurno će pokušati da prikaže najbolju igru. Osim toga, igraćemo i sa pobednicima prethodna dva izdanja Igara kao što su Sjedinjene Američke Države i Kina“.

Najvažniji je duel protiv Francuske na premijeri.

"Nadamo se da će utakmica protiv Francuske imati isti scenario kao na pripremnom turniru. Moramo da pobedimo ako želimo da se plasiramo u četvrtfinale. Neophodan nam je trijumf, mada očekujemo drugačiji meč u odnosu na onaj iz Poljske. Našem prvom protivniku će igranje pred domaćom publikom sigurno dati mnogo energije“.

Imao je i spreman odgovor na pomen konstatacije da je u ostalim selekcijama izbalansiran kvalitet u odnosu na Srbiju zbog previše oslanjanja na individualni učinak Tijane Bošković.

"Kada imate izvanrednu odbojkašicu, ona će i trošiti više lopti u napadu. Slična je situacija sa reprezentacijom Italije i Paolom Egonu ili Turske sa Melisom Vargas. Doduše, važna je i odluka o raspodeli lopti. Moramo i da pomognemo Tijani, jer ne možemo da dobijemo ništa isključivo i samo sa njom. Neophodno je da imamo više odbojkašica spremnih da osvajaju poene“, zaključio je Gvideti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke