Hladnokrvni selektor Stevanović: "Pobeda ništa ne znači, dve utakmice od sna!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 07.08.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Selektor ne želi da diže euforiju.

waterpoloserbia
waterpoloserbia

Povezane vesti

Od mnogih već prežaljeni vaterpolisti Srbije plasirali su se u novo polufinale Olimpijskih igara.

Srbija je u četvrtfinalu posle završnice za infarkt golom kapitena Nikole Jakšića eliminisala Grčku rezultatom 12:11.

Naši vaterpolisti bili su euforični nakon velikog trijumfa, dok je selektor Uroš Stevanović ostao miran i hladnokrvan, znajući da nas očekuju još dve ogromne utakmice do kraja turnira.

"Još jedan korak ka medalji, ništa ne znači. Važno da smo pobedili i da smo nagrađeni za trud i rad. Nismo imali opterećenje samo četvrtfinala, već onih četiri četvrtfinala iz kojih smo ispali od Tokija. Ništa nije gotovo, dve utakmice do sna, nadam se i jave"rekao je Stevanović.

Nije Srbija ličila na sebe u grupnoj fazi. "Delfini" su sa četvrtog mesta na "mala vrata" došli do eliminacione faze, igrajući pod pritiskom bremena dvostrukog olimpijskog šampiona.

"Mi smo ekipa koja ima oscilacija, ne samo do igre, već glave. Mislim da su momci shvatili sada koliko vrede i da će biti još bolje. Ovo nije ona prošla generacija, oni su nam samo vodilja i njihovi rezultati, ali nikako opterećenje",jasan je selektor, koji nije hteo nikoga pojedinačno da apostrofira.

"To vi komentarišite, ovo je timska pobeda. Ne samo Mandića, Filipovića na golu ili Jakšića. Okrećemo se polufinalu, dobro se spremamo i ući ćemo dobro. Imamo još dve utakmice i nemamo pravo na grešku"zaključio je Stevanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke