Hrabra "Plava četa" u crvenom krenula, pa stala, Francuzi prejaki u Parizu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 28.07.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Ništa od iznenađenja srpskih odbojkaša.

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Francuske rezultatom 3:2 u setovima (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6) u okviru prvog kola grupe A olimpijskog turnira u odbojci.

Izabranici Igora Kolakovića na odličan su način započeli meč protiv domaćina i aktuelnog olimpijskog šampiona, ali to nije bilo dovoljno da se iznenadi Francuska koja i ovog leta pretenduje na olimpijsko zlato.

Ishod prvog meča je obećavao jer je raspoložen bio Luburić kojeg su pratili Atanasijević, Kovačević i Ivović, a presudna je bila serija 5:0 sredinom prvog seta kada je "plava četa" u crvenom uspostavila vođstvo koje je održavala do konačnog trijumfa u prvom setu.

Usledio je nemilosrdan odgovor Francuske.

"Proradili" su Patri, Kleveno i legendarni Engape, što je bio jasan znak da će srpski odbojkaši teško izdržati žestoke nalete favorita koji su u finišu drugog seta stekli čak osam poena razlike, koliko je i bilo na kraju pomenutog seta.

Totalni preokret dogodio se u trećem setu, "režirali" su ga sjajni Kleveno i Patri, dok Srbija nije imala rešenja za napade "Trikolora", iako je do sredine trećeg perioda imala prilično aktivan rezultat pre nego što su se Francuzi odlepili.

U četvrtom setu viđena je sjajna odbojka i neizvesna borba odbojkaša obe ekipe.

Francuzi su stekli minimalnu prednost na početku seta, ali su srpski odbojkaši uspevali da uhvate priključak i strpljivo čekali priliku za preokret, što im je prvi put uspelo sredinom seta. 

Dve greške francuskog tima omogućile su pulenima Igora Kolakovića da steknu prednost od 23:20, nakon čega su to i materijalizovali izjednačenjem, pa je pobednik morao biti određen tek u petom setu.

U njemu se pitao samo jedan tim, a to je Francuska koja je iskoristila prilično loše izdanje "Plave čete" u petom setu i na kraju zasluženo stigla do trijumfa i opravdala ulogu favorita posle dve velike serije od 5:0.

Srbija će u drugom kolu turnira igrati protiv selekcije Slovenije, taj meč na programu je 30. jula od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke