Hrvati ovaj put bolji, Srbija sa Crnom Gorom za prolaz u četvrtfinale!

Autor: Milovan Longinov
subota 31.07.2021.
09:36
Izvor: Sportske.net

Težak poraz naših vaterpolista.

EPA/Szilard Koszticsak
EPA/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Srpski vaterpolisti izgubili su od selekcije Hrvatske rezultatom 14:12 u četvrtom kolu Olimpijskih igara. 

Ovo je drugi poraz naših vaterpolista u Tokiju, pa će sada Srbija morati da pobedi Crnu Goru u poslednjem kolu za siguran plasman u četvrtfinale. 

Nisu naši vaterpolisti danas bili na svom nivou, što su Hrvati počeli da koriste od samog početka kada su poveli sa 3:0. 

Jakšić je postigao prvi pogodak za 3:1, ali su Lončar i Obradović doneli velikih 5:1. Pogocima Pijetlovića i Filipovića vratili su se na 5:3 pred kraj prve četvrtine. 

Druga je bila prilično tvrda, pao je po gol na obe strane, Filipović je pogodio za 5:4 i vratio na kratko nadu da su se naši vratili u meč. Srbija je propustila nekoliko prilika za izjednačenje, a Obradović je pred kraj prvog poluvremena pobedio za 6:4. 

U trećoj četvrtini i dalje je bila ujednačena borba, Hrvati su opet imali +3, a onda smo uspeli da se vratimo Mandić je doneo izjednačenje za 8:8. Međutim, to je kratko trajalo, Obradović i Bukić su doneli opet dva gola prednosti - 10:8 pred poslednju deonicu.

Nažalost, u poslednjoj četvrtini, Hrvati su nas slomili, preko Bukića i Obradovića dolaze do nedostižnih +4 - 12:8. 

Tu prednost Hrvati su sačuvali do kraja, upisali su se u strelce i Prlainović i Joković, Rašović je minut i po pre kraja spustio na 14:12, što je bio i konačan rezultat. 

Na tabeli vode Španci sa maksimalne četiri pobede, Hrvati su sada drugi sa skorom 3-1, a Srbija i Crna Gora imaju 2-2, pred međusobni duel u poslednjem kolu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke