Iranac je pod istragom, da li će Mikecu uručiti zlato? Ovo je njegov odgovor!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.08.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Srpski strelac Damir Mikec koji se okitio srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama, mogao bi da dobije zlato od organizatora.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Džavad Forugi, zlatni Iranac koji je pobedio u disciplini 50 metara vazdušni pištolj, mogao bi da ostane bez medalje što bi značilo i da našem Damiru Mikecu pripada to zlato. 

Radi se o inicijativi organizacije "Ujedinjeni za Navida" koja je Forugija proglasila za teroristu, odnosno člana terorističke organizacije. Organizatori istražuju slučaj i postoji mogućnost da mu se oduzme medalja. 

Šta na to kaže Damir Mikec?

"Pratim naravno, ali znam koliko i vi. Jedino što pratim zajedno sa strelcima i vidim da i oni negoduju. Jedan veliki olimpijski šampion je na svom nalogu na društvenim mrežama upitao kako je uopšte terorista mogao da se nađe na Olimpijskim igrama", rekao je Mikec koji je gostovao u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije. 

Naravno, bilo bi mu drago da uzme zlato, ali bi mu bilo još draže da je to učinio u streljani. 

"Opet, neki moj stav je da je on zauzeo poslednje mesto o tome se ne bi ni diskutovalo. Da li bi bilo fer da mu se sad oduzme medalja, ni to nisam siguran. Meni bi bilo draže da sam tu najsjajniju medalju osvojio na streljačkoj liniji", istakao je on. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke