Istorija za ekipni džudo tim Srbije - Plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara!

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.08.2024.
08:48
Izvor: Sportske.net

Brine povreda Marice Perišić.

EPA-EFE/DANIEL IRUNGU
EPA-EFE/DANIEL IRUNGU

Povezane vesti

Miks džudo tim Srbije plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto su rezultatom 3:2 pobedili Holandiju.

Bio je ovo duel 24. selekcije sveta, što je Srbija i Holandije koja je na sedmom mestu. Takođe, po prvi put u istoriji, naša zemlja je imala miks sastav na Olimpijskim igrama.

Prva je na tatami izašla Milica Nikolić, a rivalka joj je bila Džuli Bernskens. Rano je Holanđanka došla do ipona čime je ova zemlja došla do prvog boda.

Naredni se za Srbiju borio Strahinja Bunčić protiv Tornikea Cjakadoe. Naš džudista je bio dosta bolji rival i na minut i 37 sekundi pre kraja, bacio je Cjakadou na tatami, uz polugu, čime je doneo izjednačenje Srbiji.

Marica Perišić se borila protiv rivalke koja nije iz njene kategorije. Holanđanka Joan van Linshut pripada težoj, pa nije bilo lako. Snažnom polugom na desnu ruku, protivnica dobija borbu, ali bila je preagresivna u toj situaciji i srpska džudistkinja je doživela povredu zbog koje je u suzama napustila tatami.

Sledeću borbu vodio je Nemanja Majdov protiv Noela van Tenda. Čvrsta borba, uz po dve šido kazne sa koje su ušli u poslednja dva minuta. Najneizvesnija borba, ušlo se u bitku za zlatni bod tokom čega je Nemanja Majdov osetio manji problem sa desnom rukom prilikom jednog pada. Ipak, naš borac je uspeo da izdejstvuje treću kaznu za Noela van Tenda čime smo izjednačili na 2:2.

Agresivna srpska džudistkinja Milica Žabić je momentalno napala Marit Kamps  i pošto ju je bacila na tatami, izdejstvovala je ipon nakon samo nekoliko sekundie za prednost naše reprezentacije.

Aleksandar Kukolj je imao priliku da našoj selekciji u duelu protiv Majkla Korela donese plasman dalje. Čvrsta borba koja je se odlučivala zlatnim bodom tokom kojeg su oba takmičara imala po dve kazne. Nakon sudijske konzultacije, određeno je da je Majkl Korel izbegavao borbu i trećom kaznom plasirali smo se u četvrtfinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke