Iz Streljačkog saveza Srbije optimisti: "Možemo da barem jedne medalje!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.07.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković izjavio je danas da su srpskom timu medalje uvek cilj, i da veruje da, i pored najjače konkurencije na Olimpijskim igrama u Parizu, strelci mogu da dođu do bar jednog odličja.

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

"Jasno je da u najjačoj mogućoj konkurenciji nije do njih lako doći i sve prognoze su nezahvalne, ali verujem da možemo bar do jednog odličja. U timu imamo dvoje iskusnih strelaca, koji mogu mnogo i u pojedinačnoj konkurenciji, a godinama
sjajno funkcionišu i u miks paru"
, rekao je Marković, a preneo Savez u saopštenju.

Dodao je da je ove godine u timu, uz Zoranu Arunović i Damira Mikeca, i debitant Lazar Kovačević, za koga smatra da može da zablista na ovogodišnjim Igrama.

"Svi su u dobroj formi, što govore i rezultati u pripremnom periodu. Kod njih se vidi pozitivna takmičarska trema. Spremni su i psihološki, pa očekujem da će se prikazati u dobrom svetlu, da će pružiti maksimum, što uostalom i oni sami najviše žele", kazao je Marković.

Takmičenje u streljaštvu biće održano u Šatrou, gradu 300 kilometara udaljenom od Pariza, a Marković navodi da je strelište u tom gradu jedan od najvećih objekata tog tipa u Evropi i da pruža adekvatne uslove za takmičenje.

"Jedina zamerka strelaca je nešto lošije svetlo u dvorani za vazdušno oružje", naveo je on.

Kvalifikacije u disciplini vazdušni pištolj na Olipijskim igrama prvi će započeti Damir Mikec, u subotu 27. jula u 10.30, a dva sata kasnije kvalifikacije u istoj disciplini započeće i Zorana Arunović.

Arunović i Mikec takmičiće se i u kvalifikacijama u miks disciplini vazdušni pištolj, u ponedeljak, 21. jula od 9.15. U nedelju, 28. jula, u 11.15 kvalifikacije u disciplini vazdušna puška započeće Lazar Kovačević, koji će se u utorak, 30. jula, u 9 sati takmičiti u disciplini MK puška trostav.

Pojedinačna finala i mečevi za medalje miks parova u svakoj disciplini su dan kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke