Izostanak medalje, uz tri poraza, je veliki neuspeh - Srbija traži novog selektora!

Autor: Mladen Heleta
utorak 06.08.2024.
23:28
Izvor: Sportske.net

Kraj za Gvidetija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije neslavno su završile učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

One su večeras poražene u četvrtfinalu od Italije sa ubedljivih 3:0, a ako se uzme u obzir da su na celom turniru upisale samo jednu pobedu, uz tri poraza, to je ozbiljan neuspeh za aktuelnog šampiona sveta i osvajača srebrne i bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016. i Tokiju 2021. godine.

Selektor Srbije Đovani Gvideti nije uradio dobar posao i on više neće biti na toj poziciji.

"Istekao mi je ugovor, verujem da je i meni ovo poslednji meč kao i mnogim igračicama. Pričao sam samo tri minuta sa Savezom", rekao je Gvideti.

Italijanski stručnjak je potom nastavio sa analizom ubedljivog poraza od Italijanki.

"Izgubili smo od protivnika koji je igrao bolje od nas. Nadali smo se medalji, ispadanje sada nije ono što smo želeli. Ovo je loš rezultat za Srbiju. Poslednja utakmica ne bi trebalo da uzme sve što je ova ekipa uradila. Budite ljuti na mene, a ne na igračice. Donele su Srbiji puno uspeha. Na meni je da budem krivac, odbojkašice nisu zaslužile", rekao je Gvideti i dodao:

"Bili smo dobri u prvom setu, ali nismo ga zatvorili. Posle smo se raspali brzo, imali smo slabosti koje nismo mogli da sakrijemo. Italija je posle bila opuštenija. Žao mi je što nismo odigrali bolje. Nismo se borili kako Srbija može da se bori. Neprihvatljivo je ne iskoristiti ovakvu prednost".

Gvideti je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju na šampionatu Evrope pre godinu dana, kada je naš tim u finalu izgubio od Turske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke