Janis ne može sam, španski veterani za veliku pobedu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.07.2024.
12:50
Izvor: Sportske.net

Grci sada predaleko...

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Španije u okviru grupe A Olimpijskih igara, savladana je Grčka rezultatom 84:77.

Sada Grci imaju dva poraza, Španci su na 1-1 i poslednje kolo će odlučivati o tome ko će u četvrtfinale. 

Nešto bolji početak Grka koji su imali i osam poena prednosti u prvoj deonici, ali su Španci zaigrali sjajno. 

Odlično su igrali veterani, Ljulj i Fernandez, kao i Lorenco Braun, pogađali su trojke i odveli "Furiju" do prednosti, da bi Pradilja i Abrines uspeli da naprave ozbiljnu razliku od 14 poena do poluvremena. 

Vokap i Papanikolau su probudili trojkama Grke u drugom poluvremenu, ali je na drugoj strani Aldama bio veoma raspoložen pa nije dao Balkancima da stignu do jednocifrenog minusa sve do samog kraja treće deonice kada je Toliopulos pogodio trojku. 

Janis je krenuo fantastično u poslednju deonicu, nisu Španci mogli da ga brane u situacijama 1 na 1, ali se probudio Rudi Fernandez koji je pogodio trojku za 65:61. 

I kada god bi Grci prišli, Rudi Fernandez bi se pojavio i pogodio trojku, pa su Španci imali 71:67 na šest minuta do kraja utakmice. I onda se ponovo pojavio Adetokumbo, jedan od kandidata za MVP nagradu na kraju ovog takmičenja, koji je ponovo zakucao i doneo izjednačenje. 

Ipak, Španci su stegli odbranu, Serhio Ljulj i Aldama su pogodio na drugoj strani i na dva minuta do kraja bilo je 77:71. Na minut do kraja Adetokumbo pogađa 2+1 za 80:77. I Janis je bio taj koji je šutnuo trojku za izjednačenje na 22 sekunde do kraja, pa su Španci uspeli da slave pobedu koja im mnogo znači. 

Aldama 19 poena, Ljulj 12, Vili Ernangomez 11, a Rudi Fernandez je dodao 10. 

Na drugoj strani Janis 27 poena, Toliopulos 14. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke