Jovana Brakočević održala čas - Srbija iznad unutrašnjeg ega!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 04.08.2021.
19:18
Izvor: Sportske.net

Skidamo šešir našoj korektorki.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Jovana Brakočević je jedna od najboljih srpskih odbojkašica u ovom veku, ali je po dolasku Tijane Bošković polako padala u drugi plan. 

Ona je objasnila u "Olimpijskom magazinu" portala "Telegraf" šta znači biti pravi sportista i kako se ponašati u ovakvim situacijama. 

"Da se ne razumemo pogrešno, nisam se samo sklonila, ja sam želela da igram. Radila sam na treninzima da bih se izborila za startnu šestorku i mislim da smo te 2016. u Riju bile egal, moje iskustvo kontra jačine njenih udaraca, jer... Tijana je kudikamo snažnija od mene i mogu slobodno to da kažem, nemam nikakav problem", rekla je Jovana Brakočević. 

Nekadašnja korektorka naše reprezentacije je istakla da je imala problem sa mišićnom masom, kao i sa eksplozivnošću, što Tijana nikada nije. 

"Ja sam puno radila da bih sebe dovela do određenih visina, a ona, devojka ima sve to prirodno... Plus na sve to radi mnogo. Kako se takmičiti protiv toga? Ti daš sve od sebe, ali neko će uvek biti bolji", rekla je Jovana. 

Poentirala je u poslednjoj rečenici, pokazala šta znači biti pravi sportista. 

"To je realnost, nema ljutnje, ona je fenomenalan igrač i fenomenalna devojka i zaista mi je drago. Veliki sam patriota, uvek sam volela da igram za našu zemlju i želim da Srbija, kako god okreneš, bude najbolja u svemu, tako da… Ako to znači da ću se skloniti, da ću sedeti na klupi, onda to tako treba da bude, jer je viši cilj bitniji od ličnog, od unutrašnjeg ega", istakla je Jovana Brakočević. 

Čitavu emisiju pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke