Jugo-klasik u Parizu, Srbija protiv Hrvatske za olimpijsko zlato!

Autor: Ivan Cvetković
petak 09.08.2024.
20:51
Izvor: Sportske.net

"Delfini" na "Barakude", pa neka bolji pobedi!

AP Photo/Luca Bruno
AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se večeras u finale Olimpijskih igara pošto su u Parizu savladali ekipu Mađarske rezultatom 9:8 (3:3, 2:4, 2:2, 1:0).

"Barakude" su tako obezbedile utakmicu za zlatnu medalju protiv vaterpolista Srbije koji su ranije danas savladali ekipu Sjedinjenih Američkih Država sa 10:6.

Hrvatsku je do trijumfa vodio Loren Fatović koji je postigao pet pogodaka, a posebno se istakao i golman naših suseda Marko Bijač koji je meč okončao sa 11 odbrana, od kojih su tri bili peterci.

Posle početnog vođstva "Barakuda", Mađari su uspeli da preokrenu rezultat i povedu sa 3:1, ali je Hrvatska do kraja prve četvrtine stigla zaostatak golovima Fatovića.

Igralo se pogodak za pogodak sve dok Bukić i Fatović nisu "odlepili" Hrvate na dva gola prednost koju su održavali sve do poslednje deonice.

U njoj, odbrane su odigrale ključnu ulogu, pa smo videli samo jedan pogodak i to u mreži Hrvata, ali je golman Bijač ranio sve osim toga, zbog čega je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Hrvatske.

Finale Olimpijskih igara u vaterpolu na programu je u nedelju od 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke