Kajakaši neutešni nakon finala: "Medalju uzeli oni koje smo pobeđivali..."

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 08.08.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Kajakaš Anđelo Džombeta kaže da mu je žao što srpski muški četverac nije osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

ALI HAIDER/EPA
ALI HAIDER/EPA

Povezane vesti

Srpski četverac u kajaku u sastavu Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov šesto mesto u finalu sa vremenom 1:21,52.

"Mogu da kažem da smo i u kvalifikacijama i u polufinalu pokazali da smo na visokom nivou. Prvi start nas je poremetio, krenuli smo dobro tad, posle smo loše krenuli. Držali smo se do kraja, pobedili su nas oni koje smo mi pobeđivali. Nismo se potpuno oporavili, zbog toga mi je žao. Pokušaćemo da korigujemo ovo u naredne četiri godine", rekao je Džombeta novinarima u Parizu.

Finale na Igrama u Parizu bilo je isti dan kada i polufinale.

"Uglavnom dan kasnije bude finale i svi se regenerišu, ovo je malo ekstremno pa ko se kako snađe, razumem da je to i zbog atmosfere i publike", naglasio je Džombeta.

Novaković se osvrnuo na rezultat iz finala.

"U jednu ruku pokušavam da rezimiram, u drugu mi pada sve ono što smo do sada uradili i šta se sve istrpelo... Ovolikom čoveku, da ovako ima izlive emocija... Znam koliko smo svi trpeli počevši od porodice. Sigurno da nije realna slika, treće OI, osećam medalju i iz nekog razloga izgubimo", naveo je Novaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke