Kako izgleda trenutni bilans medalja, gde je Srbija na tabeli?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.08.2024.
08:39
Izvor: Sportske.net

Posle strelaca, i Nole nas je obradovao medaljom.

AP/Manish Swarup
AP/Manish Swarup

Povezane vesti

Olimpijske igre u Parizu su u punom jeku, neka takmičenja se privode kraju, neka tek treba da počnu, a kod nekih ćemo rasplet saznati tek za sedam-osam dana, do kada Igre i traju.

Dosta medalja je već osvojeno, pa je prilika da pogledamo kako izgleda trenutna tabela i gde se Srbija na njoj nalazi.

Zlatne medalje na toj tabeli imaju prioritet, ko ima najveći broj najsjajnijih odličja prvi je na tabeli, iako nema ukupno najveći broj medalja.

Takav je slučaj sa Kinezima koji su u trenutku dok ovo pišemo prvoplasirani sa 13 zlatnih, po 9 srebrnih i bronzanih medalja. Drugi su Francuzi koji imaju 11 zlatnih, 12 srebrnih i 13 bronzanih medalja, a Australija je treća sa 11 zlatnih 6 srebrnih i 5 bronzanih odličja.

Zanimljivo, Amerikanci su tek četvrti, iako imaju ubedljivo najveći ukupan broj medalja, 43 na početku današnjeg dana. Ali, u manjku su sa zlatom, samo devet najsjajnijih odličja su osvojili, uz 18 srebrnih i 16 bronzanih medalja.

Srbija je trenutno trideseta sa jednim zlatom, koliko ima i Slovenija, ali Novak Đoković nam je juče obezbedio medalju koja još nije upisana, jer tek treba da vidimo kog će sjaja biti.

To važi i za Špance koji su na 23. poziciji sa po jednim zlatom i srebrom, uz tri bronze.

Iz regiona za sada najbolji učinak ima Hrvatska na 17. mestu sa skorom 2-0-1.

Tabelu koja se konstantno ažurira možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke