Sjajan meč u Lilu - Kanada viđena u četvrtfinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.07.2024.
15:10
Izvor: Sportske.net

Možemo ih već proglasiti četvrtfinalistom.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Druga pobeda reprezentacije Kanade na Olimpijskim igrama u Francuskoj, danas su u drugom kolu grupe A savladali Australiju rezultatom 93:83. 

Dobar početak sa obe strane, i jedni i drugi su imali dosta dobar učinak u napadu, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Prvu nešto ozbiljniju prednost stvorila je Australija posle poena Petija Milsa za 19:13, ali je brzo reprezentacija Kanade uspela da vrati egal. 

Povukli su Beret i Gildžes-Aleksander na startu druge deonice i klackalica je bila do pred sam kraj kada je Australija ponovo imala vođstvo posle novih poena Gidija. 

Kanađani su počeli prvi put da lome protivnika u trećoj četvrtini. 

Beret je preokrenuo trojkom na 55:54, Dort je pogodio novu, a posle poena Gildžes-Aleksandera bilo je 64:56, Kanađani su bili u velikom naletu. 

Bilo je i plus od 10 poena, ali se Australija zahvaljujući odličnoj igri u odbrani vratila u meč. Jedan od onih koji su vodili Australiju u tom trenutku bio je Dante Egzum. 

Posle poena Lendejla bilo je 74:72, alisu Birč i Bruks pokrenuli svoj tim i zaustavili pad, pa je očas posla razlika ponovo bila dvocifrena. Marej je pogodio za 83:72, ali se ponovo pojavio fantastični Egzum koji je trojkom smanjio na -8. 

Ipak, Australija nije imala snage da stigne do neizvesne završnice, promašili su dva uzastopna napada kada su imali otvorene šuteve preko Denielsa i Gidija, a vreme je prolazilo. 

Beret 24 poena danas, 7 skokova i 5 asistencija, Šaj je imao 16, koliko i Bruks. Gidi na drugoj strani 19 poena, Lendejl 16, Egzum 15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak