Karenjo-Busta na kolenima, Hačanov u finalu Olimpijskih igara

Autor: Aleksandar Golubović
petak 30.07.2021.
09:27
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh ruskog tenisera.

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u finale Olimpijskih igara pošto je rutinski nadigrao daleko bolje rangiranog Pabla Karenja-Bustu i slavio po setovima 6:3, 6:3.

Kačanov je dobio prvi set zahvaljujući brejku polovinom ovoga dela igre. U meču u kojem teniseri obično nisu imali problema na svoj servis, Karenjo-Busta je popustio u petom gemu i dozvolio Rusu da dođe do prednosti.

Do kraja seta 25. teniser sveta još jednom je odzeo servis Španca i rutinski poveo sa 1:0 u setovima nakon 37 minuta igre.

I drugi meč 25-godišnji Rus počeo je silovito i već u drugom gemu propustio šansu da povede sa 2:0 i tako praktično zakorači u finale.

Malo je falilo da mu Karenjo-Busta uzvrati, ali je u prilično dugom gemu Hačanov ipak uspeo da odbrani servis.

To mu je dalo dodatnu snagu da uzme brejk već u narednom gemu i napravi ogroman zamajac za plasman u finale, što je rutinski overio i sada čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva, koji izlaze na teren odmah po završetku ovog meča.

Đoković i devet godina mlađi Rus sastajali su se pet puta, a jedini poraz najboljeg igraču sveta Hačanov je naneo na jesen 2018. godine u finalu Mastersa u Parizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke