Kolaković brutalno iskren: "Ovo je šah, a ne uragan! Danas nismo imali kvalitet..."

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.07.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Pred odbojkašima Srbije meč odluke protiv Kanade.

EPA-EFE/MAST IRHAM
EPA-EFE/MAST IRHAM

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u Parizu od Slovenije sa 0:3 (21:25, 19:25, 19:25), u meču drugog kola Grupe A na Olimpijskim igrama.

Selektor Srbije Igor Kolaković sumirao je utiske nakon meča sa Slovencima.

"Dosta bolan poraz, nije nam prijao od Slovenije, ne samo zbog rezultata, nego i zato što mislim da, koliko god je razlika bila očigledna u kvalitetu, negde smo mislili da možemo da im pariramo i napravimo iznenađenje. U tom drugom setu smo imali inicijativu, mislim da smo i dosta dobro kontrolisali meč i onda u jednom trenutku smo zakočili i nismo našli rešenje za taj deo meča. To je poljuljalo kompletno samopouzdanje i za taj deo seta i nastavak, a u nastavku nismo probali energetski da se vratimo", rekao je Kolaković.

Poslednji meč grupne faze protiv Kanade biće presudan za plasman u drugu rundu takmičenja.

"Utakmica sa Kanadom... Nadamo se da će biti odlučujuća za prolaz u četvrtfinale, tako da tu ne treba posebna velika priprema. Moramo da zaboravimo utakmicu sa Slovenijom kao što smo zaboravili utakmicu sa Francuskom.

Mislim da je danas nedostajalo kvaliteta, kada nema kvaliteta u odnosu na protivnika verovatno možemo da pričamo o energiji. Ovo je šahovska partija, ovo nije uragan, pa da se samo energijom može pobediti. Mora i kvalitetom. Mi smo i u prvom setu izgubili tri poena zaredom na egalu i tu zakočili. Žao mi je jer su očekivanja bila znatno veća, ali šta je tu je, moramo dalje", istakao je Igor Kolaković.

Srbija će protiv Kanade igrati 3. avgusta od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke