Komplikacije pred OI, odbojkaši ostaju u Beogradu

Autor: Filip Rodic
subota 20.07.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Bez priprema u Poljskoj.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije otputovala na turnir u poljski Gdanjsk, gde je trebalo da učestvuju na pripremnom turniru sa SAD i Japanom.

"Orlovi" su ostali ukraćeni za poslednju pripremu pred Pariz usled velikog haosa, kašnjena letova, gužve i kolapsa. Igrači i stručni štab su čekali nekoliko sati na let i potom odlučili da se ostane u Beogradu i fokusira na trening.

Selektor Igor Kolaković je rekao da je situacija sa sistemima napravila problem.

"Desila se nepredviđena situacija zbog sveopšte blokade avio saobraćaja nismo bili u mogućnosti da dođemo do Gdanjska u neko normalno vreme. Ta agonija bi se verovatna produžavala i na sledeći dan. Odlučili smo da, na žalost, odustanemo od ta dva ili jednog meča u Poljskoj. Iako smo jako zahvalni Federaciji Poljske na pozivu koji nam je uputila i znam da su sada oni u problemu kako da organizuju taj turnir bez četvrtog učesnika, ali jednostavno, iz praktičnih razloga smo odustali. 

Nismo bili u situaciji da budemo po aerodromima, po avionima, menjamo letove i na taj način ispunimo samo formu i da ove značajne dane pre samog odlaska na olimpijske igre do utorka, provedemo u takvim okolnostima. Jednostavno smo se vratili, treniraćemo u Beogradu do samog polaska. Još konkretno ne znamo kad letimo, tražimo da letimo u utorak i nadam se da će to biti. Tri dana smo u Begradu i treba da ih sprovedemo na najbolji mogući način", rekao je Kolaković, najavivši da je moguć dolazak u Pariz 23. jula, umesto planiranog 24. jula.

Srbija je na Olimpijskim igrama u grupi sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke