Košarkašice Srbije otputovale na OI, Maljkovićeva obećala samo jedno!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 24.07.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Selektorka veruje u svoj tim.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas kreće put Pariza na Olimpijske igre.

Srbija će u Francuskoj biti smeštena u grupu sa Portorikom, Španijom i Kinom, a prvi meč na turniru odigraće protiv Portorikanki 28. jula.

Selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković obratila se medijima na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu pred put za Pariz.

"Ispraćate na OI najuspešniju košarkašku selekciju u poslednjih 20 godina. Brzo zaboravljamo, ova ekipa uzela je dva evropska zlata, bronzu u Riju, ovo je jedina ekipa košarkaška koja je uspela da uzme te medalje kao rezultate. Ovo su naše treće OI, to znači da su ove nove devojke dokazale da vrede, jer su 12 najboljih na svetu. Prošla generacija se stvarala dugo, po mojim procenama desetak godina, sve so tog zlata u Budimpešti. Za nas je Pariz važna stanica gde gradimo temelje za Los Anđeles i dalje. Razlika je što je naša generacija 30 godina se takmičila u Srbiji, a ja ove devojčice kupim po svetu. Ova grupa je sastavljena od 6, 7 neiskusnih devojčica, koje nemaju reper za evroligaško takmičenje i grupe devojaka kojima je Pariz poslednja stanica pred završetak karijere. Sve to znači samo jedno, da ćemo ići na pobedu bez razmišljanja i da ćemo požrtvovano, kao što ste navikli od ove reprezentacije, ulaziti u meč sa svakim protivnikom", rekla je Maljkovićeva.

Ona je pričala i o našim rivalima na Igrama.

"Portoriko je veoma borbena ekipa. Veoma važna utakmica za nas, dobro ih poznajemo. Nisu se toliko menjali što je njihova prednost.  Najbolja igračica je dominantna u igri jedan na jedan u Evroligi. Što se tiče Kine, sećate se toga dosta, evropska klupska košarka je u velikom padu. Predviđam lošu situaciju. Kina sada umesto jednog igrača otvara šansu za dve ili tri. Amerikanke će otići u Kinu i najbolje američke igračice će možda otvoriti svoju ligu od januara. Evroliga, Evrokup će doživeti veliki pad. Španija ima smenu generacija, ali ni blizu nama. Imaju svu dominaciju, pre svega jakim domaćim ligama. Ono što smo uspeli u Valensiji malo da ih poremetimo, bila je slatka pobeda. Nadam se da će ovde devojke uspeti to da urade ponovo", kazala je selektorka.

Zatim su se obratile i reprezentativke naše zemlje Tina Krajišnik i Saša Čađo.

"Sa ponosm branimo boje naše zemlje. O uzbuđenju je suvišno govoriti. Treba smiriti devojke koje idu na ovo veliko takmičenje. Daćemo sve od sebe, borićemo se časno do kraja. Osećamo podršku ovih dana i osećaćemo je tamo kada budemo igrali", poručila je Krajišnik.

Velika obećanja nije dala ni Čađo.

"Mi ćemo se kao i svake godine potruditi da predstavimo našu zemlju u najboljem svetlu. Ponosna sam na svaku devojku koja je bila tu. Treba imati nekada sreće, a ona se zaslužuje. Krenuli smo lepim putem. Hvala vam što ste uz nas."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke