Kovid ludilo u Japanu - Ovo su protokoli

Autor: Sportske Net
ponedeljak 19.07.2021.
15:35
Izvor: Sportske.net

Isinbajeva opisala kakve su mere.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Nekadašnja olimpijska šampiona i najbolja atletičarka sveta Jelena Isimbajeva otputovala je u Tokio kao članica Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ona je na svom Instragramu ispod slike sa Olimpijskih igara u šet tačaka opisala protokole koji su obavezni na ovogodišnjem turniru. 

1. Test na koronavirus radi se svaki dan tokom boravka u Tokiju (to je odluka Međunarodnosg olimpijskog komiteta).

2. Karantin koji nije strog traje 14 dana za sve članove olimpijskih timova. Za to vreme ne može se koristiti gotovo ništa od hotelskog sadržaja, spa, fitnes, bazeni i tako dalje. Nema ni izlaska u grad, obilaska gradova, nema komunikacije sa lokalcima... Zabranjena je i poseta olimpijskom selu za vreme karantina.

3. Članovi olimpijskih ekipa mogu prisustvovati bilo kom takmičenju, ali prethodno moraju da bukiraju mesto na tribinama jer su ona striktno limitirana.

4. Preporučeno je da se drži distanca od takmičara koja mora da bude dva metra ukoliko komunicirate sa njima.

5. Obavezna je upotreba aplikacije (COCOA) i nošenje maski uvek i svuda.

6. Posle dvonedeljnog srednje strogog karantina, sve hotelske usluge biće otvorene za sve članove olimpijskih delegacija. Takođe će im biti omogućeno korošćenje javnog prevoza i obilazak grada. Rezervacija za sve sportske događaje ostaje,  kao i zabrana ulaska u olimpijsko selo.

Ovo zaista zvuči strogo i teško podnošljivo, ali imajući u vidu da u Japanu situacija sa virusom nije idealna, možemo ove mere uzeti za razumljive i prihvatljive. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke