Lebron kao mladić, raspoloženi Embid, ali Nemci pokazali i američke mane!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.07.2024.
23:18
Izvor: Sportske.net

Na kraju, ne tako ubedljiv trijumf "Jenkija".

AP Photo/Alastair Grant
AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je večeras u Londonu ekipu Nemačke rezultatom 92:88 (29:19, 19:22, 20:30, 24:17) u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak Olimpijskih igara u Parizu.

"Drim-tim" opravdao je ulogu favorita protiv aktuelnog prvaka sveta nešto teže nego što se očekivalo, dok su "panceri" pokazali veoma čvrst otpor.

Sve je počelo kao po planu za Amerikance kojima je bilo potrebno manje od 10 minuta igre kako bi stekli dvocifrenu vrednost, kojom su i započeli drugi period meča.

Izabranici Stiva Kera nošeni dobrom partijom Lebrona Džejmsa lako su pronalazili rešenja u napadu, naročito uz raspoloženog Džoela Embida, pa su na poluvreme otišli sa sedam poena vođstva.

Problem je nastao u trećoj četvrtini kada je Ker odlučio da odmori nosioce igre, a to se i primetilo pošto su Nemci sredinom treće deonice istopili prednost rivala i uspeli da vođstvom od tri poena započnu poslednju četvrtinu.

Nemačka je propisno namučila Amerikance, ali je Lebron sa šest uzastopnih poena najavio novi preokret i trijumf "Jenkija".

U redovima SAD, Lebron Džejms postigao je 20 poena, dok je dobru rolu imao i Džoel Embid sa 15 poena, osam skokova i pet asistencija. Stef Kari meč je okončao sa 13 poena.

Na drugoj strani, najbolji strelac Nemačke bio je Franc Vagner sa 18 poena, a pratio ga je Obst sa 14.

Sjedinjene Američke Države će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom, dok će Nemačka odmeriti snage sa Brazilom, Francuskom i Japanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke