Maja Ognjenović potvrdila: "Nastavljam, cilj je zlato na OI!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.03.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Potvrđena lepa vest.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Danas se u italijanskim medijima pojavila informacija da se dugogodišnja kapitenka ženske odbojkaške selekcije Srbije Maja Ognjenović vraća u reprezentacija.

Ona je u izjavi za "Sport klub" potvrdila da će se staviti na raspolaganje selektoru Đovaniju Gvidetiju i istakla da nikada nije ni odlazila iz državnog tima.

"Tu sam sve vreme, nisam nigde ni odlazila. Opet isto, mislim da povratak nije prava reč, nastavljam tamo gde sam stala 2021. godine. Uzela sam godinu dana pauze. Kada budem odlučila da završim karijeru, reći ću to jasno i glasno“, jasna je iskusna Ognjenovićeva.

Ona je dva puta u dosadašnjoj karijeri odsustvovala iz reprezentacije, a sada se vraća na veliku scenu.

"Da, ali sada iz potpuno drugog razloga. Te 2017., bila sam nekako sita svega, jednostavno, tako mi je došlo. Ovoga puta, bilo je dosta porodičnih problema, ali nisam, niti ću želeti ništa više da pričam na tu temu. U svakom slučaju, mislim da su to normalne stvari u ovim godinama“, istkakla je ona.

Cilj Maje Ognjenović je osvajanje olimpijskog zlata u Parizu 2024. godine.

"Sigurno da jeste! Ubeđena sam da to možemo da uradimo, a pre svega da ćemo otići i na pete uzastopne Olimpijske igre. Očekujem da se kvalifikujemo u Kini, da ne čekamo dodeljivanje specijalnih pozivnica na osnovu svetske rang-liste. Grupa će biti teška, ali nema lake. U svakom slučaju, tu sam da maksimalno pomognem reprezentaciji i na Evropskom prvenstvu i na olimpijskim kvalifikacijama. Jedva čekam da se ponovo svi okupimo…“, zaključila je ona.

Iskusna Maja Ognjenović ima 38 godina, a sa reprezentacijom Srbije osvojila je devet medalja na najvećim takmičenjima, Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima.


Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke