Maljković: "Da nije tužno bilo bi smešno, poslednja opomena za sve"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 29.07.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Srbija umalo prokockala +19 protiv Portorika.

Andrija Sokovic/Starsport
Andrija Sokovic/Starsport

Povezane vesti

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je sinoć posle dramatične pobede nad Portorikom da je njena selekcija prikazale ne baš pametnu i izuzetno neinteligentnu košarku.

"Ne baš pametna košarka i izuzetno neinteligentna košarka sa naše strane. Imale smo plus 20 i pokazale veliko neiskustvo. Ovo je poslednja opomena za moje košarkašice da ne smeju da prave grešku ovog tipa, biće im to rečeno", izjavila je Maljković.

Srbija je pobedila Portoriko sa 58:55 u prvom kolu grupe A Olimpijskih igara. Srbija je imala 19 poena prednosti na poluvremenu, ali je u poslednjoj deonici postigla samo tri poena i u neizvesnoj završnici stigla do pobede.

"Za njih je ovo 'vau', nemamo na koga da se oslonimo 200 odsto. Imamo Ivon, ali i ona je zastala. Nemamo igračice koje mogu da uzmu loptu u ruke, da smire, koje su "skoreri" i kakve imaju druge ekipe. Ogromno neiskustvo", dodala je ona.

Maljković je prokometarisala i sukob Dragane Stanković i Mije Holingšed u završnici meča, rekavši da je Stanković "divna devojka, ali da nije dozvoljeno da pravi takve stvari, jer ovo nije njen privatan šou".

"Poslednja moja opomena za greške ovog tipa. Nogić daje loptu u ruke protivnici... Sutra gledamo greške, u sredu nas čeka težak meč. Tema je glava, treba izaći pred Kinu sa saznanjem da je ovo bilo užasno i da nije tužno, bilo bi smešno. Onda da to analiziramo, da vidimo šta treba da radimo i da to bude amin, a ne zanela me svetla velikoga grada", rekla je Maljković.

U narednom kolu Srbija će u sredu igrati protiv Kine, koja je na startu poražena od Španije sa pola koša posle produžetka.

"Ova ekipa nema iskustvo, verujem da možemo da igramo sa Kinom, ali treba jasno da im stavim do znanja šta može, šta ne može", zaključila je Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke