Maljković: "Ovo je nešto neprihvatljivo"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 26.07.2021.
14:30
Izvor: Sportske.net

Evo i utisaka košarkaške selekcije Srbije posle meča.

KSS
KSS

Povezane vesti

Srpske košarkašice izašle su kao pobednice iz vrlo dramatičnog susreta sa Kanadom. Evropske šampionke su odlično startovale na Olimpijskim igrama, a njihova selektorka Marina Maljković zamerila je svom timu veliki broj izgubljenih lopti, kao nešto što njima ne sme da se dogodi. 

Kanada je veoma jak tim, morali smo da se borimo svih 40 minuta, da bismo ih pobedili. Na kraju smo uspeli u tome, ali sada ne mogu da pričam ni o čemu drugom osim o ovim izgubljenim loptama. “Poludim” kad pogledam ovu statistiku… Znali smo kakav je Kanada tim, kako igraju, još od Rija, kada smo izgubili. Znali smo da ne smemo da gubimo lopte protiv njih, da će igrati veoma agresivno i ovo je neprihvatljivo. Pobedili smo i to je važno, jer je uvek teško igrati prve utakmice na svakom takmičenju, a posebno na Olimpijskim igrama. Međutim, moramo da analiziramo stvari i da budemo odgovorni, da kada kažemo da nećemo gubiti lopte, to može da se desi deset ili makimalno 15 puta, ali 28 je previše. To ozbiljni timovi ne rade. Moramo da pokažemo da smo ozbiljan tim, mi smo evropski prvaci i moramo da pokušamo da se ne zaustavimo tu, ali ovo je nešto neprihvatljivo", kazala je Maljkovićeva. 

Ana Dabović bila je jedna od zapaženijih na terenu sa 11 poena, šest skokova i pet asistencija. 

– Sve što su nam Marina i stručni štab rekli desilo se… Kanada je igrala agresivno od prvog do poslednjeg minuta, znamo kako smo pre pet godina igrali protiv njih i trudile smo se bar u finišu da završimo koncentrisano i jako i na kraju pobedimo, što je i najvažnije, jer u Riju nismo to uradile. Imale smo mnogo grešaka ali mi je drago da nismo padale, da smo se borile i da smo imale određene momente u igri koji su bili baš lepi. Pokazale smo da smo tim, vraćamo tu energiju, pobeda je najvažnija na kraju", kazala je Dabovićeva. 

I Ivon Anderson se osvrnula na meč. 

Bila je ovo definitivno fizički vrlo teška i tvrda utakmica, ali smo pronašle način da stignemo do pobede. Trudićemo se da se što bolje pripremimo za sledeću utakmicu protiv Španije, kazala je ona. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke