Malo je Špancima jedan Rubio, Amerikanci u polufinalu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.08.2021.
08:24
Izvor: Sportske.net

Mnogi su očekivali da ovaj susret vide u finalu...

Beta/AP Photo/Charlie Neibergall
Beta/AP Photo/Charlie Neibergall

Povezane vesti

Posle Slovenije koja je deklasirala reprezentaciju Nemačke, drugi polufinalista na Olimpijskim igrama u Tokiju je reprezentacija SAD koja je u četvrtfinalu eliminisala Španiju rezultatom 95:81.

Amerikanci će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Australija - Argentina.

Tokom prve četvrtine Amerikanci su uspeli da steknu sedam poena prednosti, ali je ubrzo usledio odgovor Španaca koji su na kraju prvog kvartala prvi put poveli u ovom meču.

Predvođeni šuterski inspirisanim Rikijem Rubiom, Španci u drugoj četvrtini serijom 10:0 stižu i do deset poena prednosti - 39:29. Nisu, međutim, to uspeli da zadrže, pa su do poluvremena Amerikanci uspeli da izjednače - 43:43.

Već do sredine treće četvrtine reprezentacija SAD stiče dvocifrenu prednost, otpor Španaca bio je sve slabiji, sve se maltene svodilo na Rubija i veoma mali broj španskih igrača se danas upisao u strelce.

Amerikanci su rutinski završili posao do kraja, bez ikakve neizvesnosti i zasluženo otišli u polufinale.

Pobedničku ekipu predvodio je Kevin Durent sa 29 poena, Tejtum je upisao 13, Holidej 12, a Lilard 11 poena. Kod Španaca Riki Rubio se zaustavio na 38 postignutih poena, Rodrigez je upisao 16, a Vili Ernangomez po 10 poena i skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke